Ρόδος: Ανθρωποκυνηγητό για τον 26χρονο που σκότωσε τη γιαγιά του για μία τηλεόραση

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός 26χρονου, που έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 ετών για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία σε βάρος της 69χρονης γιαγιάς του, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.



O 26χρονος πριν την δίκη, όπως είχε αναφέρει η «Δημοκρατική» είχε συνεργασία με δικηγόρο, που του όρισε το δικαστήριο, αλλά δεν παρουσιάστηκε στο ακροατήριο, ενώ δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις τηλεφωνικές της κλήσεις αλλά και οικείων του προσώπων.


Στο μεταξύ για τον φυγόποινο πλέον Μαρκόπουλο ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει την προθεσμία υποβολής εφέσεως και για τον λόγο αυτό οικεία του πρόσωπα τον αναζητούν για να τον ενημερώσουν ότι οφείλει να παρουσιαστεί για την υποβολή της εφέσεως.

Ενα δεύτερο πρόβλημα για τον κατηγορούμενο είναι ότι δεν έχει χορηγήσει εξουσιοδότηση σε δικηγόρο για την άσκηση της εφέσεως ή την εκπροσώπησή του.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι δεν απολογήθηκε και εξαφανίστηκε επιβάρυνε την θέση του, ενώ συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφεση της 29χρονης αδελφής του και συγκατηγορούμενής, θα προσδιοριστεί εντός του 2018 ενώπιον του Μικτού Ορκωτου Εφετείου Δωδεκανήσου.

Οι δύο εγγονοί φέρονται να δολοφόνησαν από κοινού την 3η Νοεμβρίου 2014 την γιαγιά τους, στην οικία της για μια… τηλεόραση.

Για την παρουσία των δύο κατηγορουμένων στον τόπο του εγκλήματος εκείνη τη νύχτα κρίθηκε ότι δεν καταλείπεται αμφιβολία, καθώς εντοπίστηκε αποτσίγαρο με το βιολογικό υλικό της πρώτης κατηγορουμένης (που η ίδια είχε ομολογήσει ότι της είχε φέρει νωρίτερα ο δεύτερος κατηγορούμενος) σε τασάκι επιμελώς κρυμμένο, ενώ εντοπίστηκε και βιολογικό υλικό του δεύτερου κατηγορουμένου σε μαξιλαροθήκη της ηλικιωμένης, παρότι αυτός δεν συνήθιζε να την επισκέπτεται ποτέ αν και ήταν εγγονός της.

Φέρεται επιπλέον να προέκυψε ότι ο 26χρονος προσπάθησε να πείσει την πρώτη κατηγορούμενη να ενοχοποιήσει, καταθέτοντας εις βάρος ενός άλλου προσώπου, με τον οποίο αυτή στο παρελθόν διατηρούσε σχέση και, ο οποίος είχε επιδείξει πολλές φορές βίαιη και αντικοινωνική συμπεριφορά, προκειμένου οι δυο τους να αποφύγουν τα ισόβια, όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε η πρώτη κατηγορούμενη στην συμπληρωματική απολογία της.
newsbomb.gr
Με πληροφορίες από dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου