Απεχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία Δημαρχείου

Αποχώρησαν από την Πλατεία Δημαρχείου και από την Δ.Ο.Υ. Ρόδου οι αγρότες της Νότιας Ρόδου, που είχαν κατέβει με τα τρακτέρ και τα γεωργικά οχήματά τους την Δευτέρα από το Γεννάδι στην πόλη της Ρόδου.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Δημαρχείου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την χώρα, με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που είναι εξοντωτικά για τον κλάδο.
Αν και τα αγροτικά μηχανήματα δεν ήταν πολλά στον αριθμό, οι αγρότες του νησιού αποφάσισαν να μετακινηθούν από την ‘βάση’ τους που είναι το Γεννάδι και κατέβηκαν στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν.
Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας να πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Πράγματι, χτες η Δ.Ο.Υ. παρέμεινε κλειστή και δεν λειτούργησαν ούτε οι υπηρεσίες της.
Μιλώντας προς την ‘δ’ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, κ. Γιώργος Σαββίδης υπογράμμισε τα εξής:
«Μετά την Πλατεία Δημαρχείου προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Ύστερα από σχετική απόφαση της Επιτροπής, αποχωρούμε από την πόλη και επιστρέφουμε στο Γεννάδι. Εκεί είναι πιο προσβάσιμη η περιοχή για όλους τους συναδέλφους. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας μας. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ενώσεις αγροτών σε όλη την χώρα και συντονίζουμε τις κινήσεις μας. Από αύριο (Τετάρτη) θα συνεχίσουμε με κλείσιμο δρόμων στο Γεννάδι και ύστερα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».
Στο πλευρό των αγροτών, τάχθηκε εξ αρχής η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διά του αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη καθώς και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι οποίοι δήλωσαν πως στηρίζουν τους αγώνες του κλάδου.
«Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και τους αγώνες των αγροτών. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί. Μέσα στην κρίση υπάρχουν μόνον δύο τομείς για ανάπτυξη στην Ελλάδα -ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. Συνεπώς, θα πρέπει να ενισχυθεί.
Την Τετάρτη (σήμερα) θα συνεδριάσει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα. Εκεί θα θέσουμε τα αιτήματα των αγροτών από τα νησιά μας. Τα όποια ζητήματα του κλάδου πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των συζητήσεων» όπως είπε, δεσμευόμενος πως θα έχει επαφές και συναντήσεις για το θέμα στην Αθήνα σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, καθώς τα αιτήματα των αγροτών είναι συνυφασμένα με την οικονομία της Ρόδου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου