Ανεβλήθη η δίκη για τα επεισόδια της 7ης Μαρτίου 2012 από «αγανακτισμένους»

Για την 8η Δεκεμβρίου 2017 αναβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, 6 κατοίκους της Ρόδου, που φέρονται να συμμετείχαν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρελάσεως της 7ης Μαρτίου 2012.

Θυμίζουμε ότι σε ποινή φυλάκισης 15 µηνών µε 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριµελές Πληµµελειοδικείο Ρόδου ένας 21χρονος κάτοικος Νέων Λιοσίων Αττικής και προσωρινά Ρόδου, που συνελήφθη από αστυνοµικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 7η Μαρτίου 2012, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Ο 21χρονος κρίθηκε συγκεκριµένα ένοχος απρόκλητης σωµατικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης.
Συγκατηγορούµενός του στην υπόθεση ήταν και ένας 16χρονος, κάτοικος Ρόδου, που φέρεται να επεδίωξε να τον ελευθερώσει, ο οποίος και παραπέµφθηκε στο δικαστήριο ανηλίκων.
Κατά τη διάρκεια του εορτασµού της 64ης επετείου της Ενσωµάτωσης της Δωδ/σου οι κατηγορούµενοι, φέρονται να ανέτρεψαν τα προστατευτικά κιγκλιδώµατα, να εισήλθαν στο χώρο της παρέλασης, και να προκάλεσαν τη διακοπή της, ενώ κινήθηκαν απειλητικά και προς την εξέδρα των επισήµων.
Όπως έγραψε η “δ”, συνολικά σχηµατίστηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ ηµεδαπών, ηλικίας από 16 έως 38 ετών. Δυο ηµεδαποί είναι υπόλογοι για παραµέληση εποπτείας δυο ανηλίκων που συνελήφθησαν.
Θυμίζουμε ότι το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πολιορκήθηκε και μετά το πέρας της παρελάσεως από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, που ήθελαν να συναντηθούν με τον τότε περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και τον τότε δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, για να τους θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του μνημονίου.
Οι “αγανακτισμένοι” είχαν αναρτήσει και πανό. Ένα από αυτά έγραφε: «Τότε ήταν ο φασισμός των Ιταλών τώρα είναι ο φασισμός των τραπεζών».
Οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν, μετά το πέρας της δοξολογίας, την ώρα που οι εκπρόσωποι των κομμάτων, κατέθεταν στεφάνια στο βωμό της πατρίδας στη μνήμη των πεσόντων.
Στη συνέχεια η παρέλαση ξεκίνησε αλλά οι αγανακτισμένοι πολίτες, που ήταν στην πρώτη γραμμή, πίσω από τα κιγκλιδώματα, φώναζαν διάφορα συνθήματα και εξέφραζαν συνεχώς την οργή τους για την ψήφιση του νέου μνημονίου.
Μπροστά από τα κιγκλιδώματα είχε παραταχθεί ομάδα αστυνομικών που προσπαθούσε να ηρεμήσει τους αγανακτισμένους. Με χαρακτηρισμούς, όπως «προδότες και πουλημένοι», οι πιο θερμόαιμοι, προσπαθούσαν να πιέσουν τους πολιτικούς να αποχωρήσουν από την εξέδρα των επισήμων. Κάποιοι έκαναν προσωπικές αναφορές στον τότε περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.
Λίγο αργότερα προσγειώθηκε το πρώτο κεσεδάκι με γιαούρτι, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Από τους συγκεντρωμένους πετάχτηκαν αυγά, πλαστικά, ποτήρια με καφέ και μπουκάλια με νερό. Στη συνέχεια “αγανακτισμένοι” πολίτες έριξαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα και όρμησαν προς την εξέδρα των επισήμων με στόχο να απομακρύνουν τους πολιτικούς παράγοντες. Ακολούθησε συμπλοκή.
Ένα μπουκάλι με νερό, κτύπησε κάτω από το μάτι ένα στρατιώτη που μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Μπροστά από τον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά επιχείρησε να μπει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρατζιάς, που δέχθηκε εκείνος τα γιαούρτια.
Τελικά όλοι οι πολιτικοί παράγοντες αποχώρησαν και εισήλθαν στο κτήριο της Περιφέρειας. Στην εξέδρα των επισήμων παρέμειναν μόνο ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και εκπρόσωποι του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος.
Επισημαίνεται πως το πλήθος εξαγριωνόταν, όταν έβλεπε κάποιο πολιτικό παράγοντα στα παράθυρα της Περιφέρειας.
Οι συγκεντρωμένοι μάλιστα επευφημούσαν τους μαθητές που δεν γύριζαν το κεφάλι τους προς την εξέδρα των επισήμων. Αλλοι τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο.
Οι ταραχές όμως δεν σταμάτησαν με τη λήξη της παρέλασης, αφού ομάδα αγανακτισμένων πολιόρκησαν το κτήριο της Περιφέρειας.
Στη δίκη κλήθηκε να καταθέσει και ο πρώην περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου