Συμμορία αδίστακτων κακοποιών ληστεύει ηλικιωμένα άτομα! (Φωτο)

Στα ίχνη σπείρας επαγγελματιών και αδίστακτων ληστών, που “χτυπούν” κατοικίες στις οποίες διαμένουν ηλικιωμένα άτομα, κυρίως στην περιοχή της Κρεμαστής, βρίσκονται από χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού.Οι έρευνες διεξάγονται επισταμένως και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ό,τι οι δράστες είναι αθίγγανοι.
Πιο συγκεκριμένα μισή ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τρείς κουκουλοφόροι εισήλθαν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στα ενοικιαζόμενα δωμάτια “Aντζελα» στην οδό Πλάτωνος στην Κρεμαστή και αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο εισήλθαν εντός και ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και συγκεκριμένα τον 63χρονο Χ. Ο. και την 73χρονη σύζυγό του.
Οι κουκουλοφόροι, που κράδαιναν κατσαβίδια και κλειδιά, χτύπησαν με πρωτοφανή βιαιότητα το ζευγάρι και από καθαρή τύχη γλίτωσε ο 63χρονος, που πάσχει από άσθμα.
Μετέφεραν το ζευγάρι στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος και αφού έψαξαν τους χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και από ανοικτό χρηματοκιβώτιο στην ντουλάπα του υπνοδωματίου κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Ο 63χρονος, μάτωσε και την στιγμή εκείνη οι δράστες, που μιλούσαν ελληνικά αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα μιλώντας ο ένας στον άλλο σε διάλεκτο που παραπέμπει σε αθίγγανους.
Καθώς εγκατέλειπαν το διαμέρισμα, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που επιβιβάζοντο σε ένα αυτοκίνητο τύπου Toyota  Celica, το οποίο οδηγούσε ένας τέταρτος, συνεργός τους.
Με το αυτοκίνητο μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Φυτωρίου στα Κοσκινού, του έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, καταστρέφοντας το ολοσχερώς και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.Από τις έρευνες που διεξήχθησαν προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί από την ιδιοκτησία ενός 80χρονου Ροδίτη, ο οποίος το είχε διαθέσει σε συγγενή του από την Αυστραλία και το είχε σταθμεύσει στην οδό Στοκχόλμης στο Ροδίνι.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ίδια σπείρα έχει δράσει κατ’ επανάληψη στο νησί.
Πιο συγκεκριμένα θύμα θρασύτατης επίθεσης από δύο κουκουλοφόρους διαρρήκτες έπεσε η 92χρονη μητέρα του εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Βήμα της Δωδεκανήσου», κ. Σταύρου Μάτση.
Η 92χρονη, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και φέρει βηματοδότη, δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους διαρρήκτες, ευρισκόμενη  στην οικία του γιου της στην παραλία της Κρεμαστής την 20.00 ώρα του Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου 2016.
Ο γιος της δέχτηκε συγκεκριμένα τηλεφώνημα, ενώ βρισκόταν στο συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, από την μητέρα του, που βογκούσε και τον καλούσε σε βοήθεια. Έσπευσε, μέχρι να μεταβεί στην οικία του, να ενημερώσει φίλους του που διαμένουν σε παρακείμενες οικίες για να την βοηθήσουν, μέχρι να επιληφθεί σχετικά η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε ταχύτατα. Όπως προέκυψε, η 92χρονη βρισκόταν στο ισόγειο της οικίας και συγκεκριμένα στην κουζίνα και εν συνεχεία κάθισε σε μια πολυθρόνα στο σαλόνι παρακολουθώντας τηλεόραση, έχοντας στραμμένη την πλάτη της στην σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο που βρίσκονται τα υπνοδωμάτια.
Οι δύο δράστες παραβίασαν εξωτερική τζαμαρία, εισήλθαν χωρίς να αντιληφθούν την 92χρονη και πήγαν στον πρώτο όροφο, απ’ όπου και αφαίρεσαν κοσμήματα φο-μπιζού, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung, δακτυλίδια και δύο ρολόγια.
Την ώρα εκείνη αντιλήφθηκαν ότι η 92χρονη ήταν στο σαλόνι, την αιφνιδίασαν πιάνοντάς την από τους ώμους, την φίμωσαν με μια πετσέτα και της είπαν να μην φωνάξει μέχρι να φύγουν.
Οι αστυνομικοί διενεργούν έρευνες, ενώ έχουν ληφθεί αποτυπώματα από την σήμανση. Η 92χρονη που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ, φέρει μώλωπες στο πρόσωπο.
Την 26η Μαρτίου 2016 τέσσερις άγνωστοι δράστες λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ανάληψη.
Οι 4 δράστες εισήλθαν στην κατοικία ενός 76χρονου και μιας 78χρονης, κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face (ένας εξ’ αυτών κράδαινε μαχαίρι), τους αφαίρεσαν ένα σταυρό και ένα μενταγιόν.
Την 17η Μαρτίου 2016 δύο άγνωστοι δράστες, λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην κατοικία τους, στην οδό Ελευθερίας στην Κρεμαστή.
Οι δύο δράστες εισήλθαν στην οικία του ζευγαριού, ηλικίας 77 και 73 ετών, από ξύλινο παράθυρο, άναψαν τα φώτα και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο, όπου κοιμόντουσαν.
Με την απειλή δύο κατσαβιδιών, φορώντας κουκούλες, οι δράστες ανάγκασαν τους δύο ηλικιωμένους να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που είχαν εκείνη τη στιγμή στην κατοχή τους, ενώ αφαίρεσαν και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Siemens.
O 77χρονος συγκεκριμένα παρέδωσε στους ληστές 100 ευρώ, που είχε σε τσέπη του παντελονιού του και η 73χρονη ακόμη 100 ευρώ, που φύλασσε σε συρτάρι.
Την 23η Ιανουαρίου 2016 τρείς κουκουλοφόροι, αφαίρεσαν με τη χρήση βίας, από τον Γ. Μ. του Ι. 65 ετών, κάτοικο Ψίνθου, χρηματικό ποσό άνω των 5.000 ευρώ, αφού εισέβαλαν στην οικία του.
Το περιστατικό έχει αναστατώσει τη μικρή κοινωνία της Ψίνθου, αφού σύμφωνα με την καταγγελία, οι τρείς δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου Full Face, εισήλθαν στην οικία του, κοντά στην πλατεία του χωριού, στο διάστημα από την 18:20 έως την 18:40 ώρα της Παρασκευής, ενώ ο ίδιος είχε βγεί για λίγο από το σπίτι του.
Όταν επέστρεψε στην οικία του βρήκε την εξώπορτα ανοικτή, ενώ άκουσε τρία άτομα να ψιθυρίζουν.
Οι δράστες, ψηλοί και γεροδεμένοι, όπως περιέγραψε, τον ακινητοποίησαν, χρησιμοποιώντας βία και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν από την οικία του χρηματικό ποσό άνω των 5.000 ευρώ, που είχε φυλάξει σε ένα βάζο αλλά και προσωπικά του έγγραφα.







 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου