50χρονος Ρόδιος κοσμηματοπώλης θα ψάξει για κλοπιμαία στην Αθήνα

Την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής θα επισκεφθεί, αφού πρώτα ενημέρωσε επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 50χρονος κοσμηματοπώλης της Ρόδου, προκειμένου να αναζητήσει μεταξύ των κλοπιμαίων της 20μελούς σπείρας, που...
εξαρθρώθηκε στην Αττική, κοσμήματα και ρολόγια, που του αφαιρέθηκαν, με αριστοτεχνικό τρόπο, από ληστές στην Ρόδο, την 25η Φεβρουαρίου 2016!
Παρότι στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των μελών της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών, που απολογήθηκαν στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, δεν περιλαμβάνονται ενδείξεις ότι έδρασαν και στη Ρόδο, ο 50χρονος χρυσοχόος, «θορυβήθηκε» από δημοσιεύματα, που φέρουν κοσμηματοπώλη της Αττικής με τον οποίο είχε συνεργασία, να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα ενημερώθηκε ότι ερευνάται ο ρόλος του κοσμηματοπώλη των Αθηνών, τον οποίο είχε ενημερώσει ότι κλείνει το κατάστημά του στο κέντρο της πόλεως Ρόδου και ότι μεταφέρει όλα τα εμπορεύματα στην οικία του!
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, τα μέλη της σπείρας είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες κλοπές με τεράστιας αξίας λεία.
Κατά την προσαγωγή περίπου 70 κοσμηματοπωλών και χρυσοχόων από την περιοχή του Συντάγματος και του Κολωνακίου προέκυψαν ειδικότερα νέα σημαντικά στοιχεία που αφορούν συγκεκριμένα μέλη του κυκλώματος και τις σχέσεις τους με δύο κοσμηματοπωλεία, το ένα στο Κολωνάκι και το άλλο στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέλος του κυκλώματος που είχε πρόσβαση στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας σχετιζόταν με κοσμηματοπώλη του Κολωνακίου.
Τον τροφοδοτούσε με κλεμμένα χρυσά ρολόγια «Rolex» και άλλες επώνυμες μάρκες και ο επιχειρηματίας με τη σειρά του είτε τα πουλούσε σε καλούς του πελάτες οι οποίοι εν γνώσει τους αγόραζαν τα κλεμμένα αντικείμενα είτε τα έστελνε στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου πωλούνταν μέσω δημοπρασιών.
Μάλιστα, ο ένας από τους δύο κοσμηματοπώλες φέρεται να παρείχε στους πελάτες του -οι οποίοι αγοράζοντας τα κλοπιμαία εμμέσως γίνονταν κλεπταποδόχοι- και το service των ρολογιών αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τα παρουσιάσουν στις επίσημες αντιπροσωπείες.
Θυμίζουμε ότι περί ώραν 19.30 το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου 2016, ο 50χρονος, που είχε ξεκινήσει την μεταφορά εμπορευμάτων του και εξοπλισμού, από κατάστημα, που μίσθωνε στο κέντρο της πόλης, στην οικία του προς φύλαξη, δέχτηκε επίθεση από τρείς κουκουλοφόρους, οι οποίοι κράδαιναν κοντόκανες καραμπίνες, σε μικρή απόσταση από την οικία του. Σύμφωνα συγκεκριμένα με όσα περιέγραψε στις αστυνομικές αρχές, αφού τοποθέτησε χρυσά κοσμήματα από την επιχείρησή του στον χώρο αποσκευών ενός τζίπ τύπου Land Rover Defender, ιδιοκτησίας του πατέρα του, επέλεξε να αφήσει στο κάθισμα του συνοδηγού, τρείς κούτες με βελούδινη επικάλυψη, στις οποίες είχε συσκευάσει, ακριβά ρολόγια μάρκας Chopard, κοσμήματα και πένες Mont Blanc αλλά και κοσμήματα μικρότερης αξίας.  Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος μετέβη από την επαρχιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, στο ξενοδοχείο (πρώην εστιατόριο) «Ανοιξη» κι από εκεί προς την οδό Πύρρας, όπου είναι και η κατοικία του.
Σε κάποιο σημείο της πορείας του, όπου τις προηγούμενες μέρες υπήρξε παρέμβαση στον δρόμο από εργολάβους της ΔΕΥΑΡ, ο 50χρονος, είδε έναν άνδρα να έχει στραμμένο προς το πρόσωπο του ένα φακό.  Θεώρησε, όπως είπε, πως είτε επρόκειτο για εργάτη από το συγκεκριμένο έργο είτε για αστυνομικό και σταμάτησε το αυτοκίνητο στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Το συγκεκριμένο άτομο, όπως διαπίστωσε, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα της ώρας, φορούσε full face μάσκα και έστρεψε προς το μέρος του μια κοντόκαννη καραμπίνα. Από παρακείμενους θάμνους βγήκαν στην μεριά του συνοδηγού, ακόμη δύο άτομα με κουκούλες και καραμπίνες.
Ο πρώτος χτύπησε το τζάμι του οδηγού με την κάννη της καραμπίνας κάνοντάς του νόημα να ανοίξει την πόρτα, πράγμα που έπραξε.
Τα άλλα δύο άτομα άρπαξαν από την θέση του συνοδηγού, τις κούτες με τα κοσμήματα, τα άδειασαν σε ένα σάκο (τσουβάλι;), ενώ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανοίξουν και τον χώρο αποσκευών, που κλειδώνει με ειδικό σύστημα.
Μέσα σε ένα λεπτό της ώρας, οι ληστές, όπως περιέγραψε ο 50χρονος, έφυγαν πεζοί από το σημείο σε παρακείμενο παράδρομο, ανέβηκαν σε μοτοσυκλέτες και εξαφανίστηκαν. Η μια μοτοσυκλέτα, όπως είπε ο 50χρονος, πρέπει να ήταν τύπου XT.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου