Σύλληψη Καλύμνιου με ένταλμα της Interpol

Μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση απασχολεί από προχθές τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου και την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, μετά τη σύλληψη, δυνάμει ερυθράς αγγελίας σύλληψης της Interpol, ενός 70χρονου Καλύμνιου, o oποίος μάλιστα είχε καταγγείλει για εμπλοκή σε σκάνδαλο με ναρκωτικά πρώην κυβερνήτη της πολιτείας των Μπαχάμων στις ΗΠΑ.

Ο 70χρονος, πατέρας δύο παιδιών, που διαμένει στην Κάλυμνο και έχει απασχολήσει την αστυνομία σε υποθέσεις τυχερών παιγνίων και κροτίδων, φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στις ΗΠΑ το έτος 1983.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξαιτίας της παραγραφής, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται η Ελληνική κυβέρνηση δύσκολα θα συνηγορήσει στο αίτημα έκδοσης του στις ΗΠΑ.
Ο Καλύμνιος είχε εμπλακεί ως μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση με καταγγελλόμενο για διακίνηση ναρκωτικών πρώην κυβερνήτη των Μπαχάμων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Καλύμνιος υπήρξε πληροφοριοδότης και συνεργάτης της DEA και της CIA και είχε καταθέσει ότι είχε στην κατοχή του φωτογραφίες του Αμερικάνου αξιωματούχου με γυμνές γυναίκες. Είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι σε μια εξ αυτών καθόταν σε ένα τραπέζι με μεγάλη ποσότητα άσπρης σκόνης.
Ενώ καταζητείτο υποστήριξε ότι είχε δώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία στην DEA και την CΙΑ και ότι έχουν πλέον εξαφανιστεί.
Ο Καλύμνιος φέρεται να είχε απελαθεί από τις Μπαχάμες όταν είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης το έτος 1983.
Αιρετοί είχαν αντιμετωπίσει τότε βαρύτατες κατηγορίες ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης με το θρυλικό καρτέλ Mεντελιν της Κολομβίας.
O Kαλύμνιος, όπως είχε δηλώσει τότε ο Κυβερνήτης, που βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για σχέσεις με το καρτέλ, του είχε ζητήσει να του επιτρέψει να επιστρέψει στις Μπαχάμες και ότι του είχε προσφέρει πληροφορίες για της έρευνες, αλλά αρνήθηκε.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης και ο Καλύμνιος σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να αποσταλούν αρμοδίως στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησε στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου