«Επεισόδια» στη Λίνδο για την στάθμευση των λεωφορείων! “Δεν δεχόμαστε απειλές” δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας

«Επεισοδιακή» ήταν η χθεσινή ημέρα στην Λίνδο, καθώς οδηγοί τουριστικών λεωφορείων ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργο Ελευθερίου, για την στάθμευση των πούλμαν στην πλατεία της Κράνας, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού...

Το ζήτημα φαίνεται πως προέκυψε εξαιτίας του ότι τα τουριστικά λεωφορεία καταλαμβάνουν ολόκληρη την αλάνα του πάρκινγκ που βρίσκεται επί της κεντρικής οδικής αρτησίας της Λίνδου, γεγονός που δεν επιτρέπει στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα να σταθμεύσουν στο σημείο.
Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία πολλών εκ των καταστηματαρχών και επαγγελματιών του τουρισμού, καθώς θεωρούν ότι καθημερινά χάνουν πολλούς από τους ημερήσιους επισκέπτες τους, που παραμένουν για πολλές ώρες στην Λίνδο, σε αντίθεση με τους επισκέπτες που φτάνουν με τα λεωφορεία, οι οποίοι θεωρούν ότι βοηθούν πολύ λιγότερο την τοπική οικονομία, καθώς γίνεται ξενάγηση κυρίως την Ακρόπολη και στην συνέχεια αναχωρούν για τον επόμενο προορισμό τους.
 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «Ροδιακή» με τον κ. Ελευθερίου, ο ίδιος επιβεβαίωσε το παραπάνω γεγονός, τονίζοντας παράλληλα πως «απειλές από τους οδηγούς λεωφορείων ότι θα κλείσουν την Λίνδο δεν δεχόμαστε και ούτε μας φοβίζουν.
Ως εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής είμαστε υπέρ της συνεννόησης, του συμβιβασμού και της συνύπαρξης.
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι αρκετά από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έρχονται και μη βρίσκοντας χώρο να σταθμεύσουν, φεύγουν.
Αυτοί είναι κυρίως που βοηθούν την τοπική οικονομία, αφού για παράδειγμα ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ, παραμένουν αρκετές ώρες στην παραλία, επισκέπτονται τα καταστήματα εστίασης κλπ.
Εδώ και χρόνια ισχύει ότι στο μπροστινό μέρος του πάρκινγκ σταθμεύουν τα λεωφορεία και στο πίσω μέρος τα Ι.Χ., ώστε να έχουν και στις δύο περιπτώσεις την άνεση να αναχωρήσουν ότι ώρα επιθυμούν, χωρίς να εμποδίζουν.
Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς τα λεωφορεία παρκάρουν άτσαλα και καταλαμβάνουν και τις πίσω θέσεις του πάρκινγκ. Αν δεν συμμορφωθούν άμεσα θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα μέτρα μας».
Δημιουργία νέου χώρου  στάθμευσης στον Άγιο Παύλο
 Στα σχέδια τόσο της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, όσο και του Δήμου Ρόδου, είναι η δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά τα όσα συνέβησαν φέτος με τον επί χρόνια ελεύθερο χώρο στάθμευσης δίπλα από το Δημαρχιακό Μέγαρο, που έχει μετατραπεί πλέον σε ιδιωτικό πάρκινγκ.
Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου «υπάρχει ο χώρος που ανήκει στον Δήμο Ρόδου και βρίσκεται λίγο μετά το Δημοτικό Γήπεδο της Λίνδου και ακριβώς δίπλα από την είσοδο του Αγίου Παύλου.
Πρόκειται για μια τεράστια αλάνα που μπορεί να εξυπηρετήσει και να υποδεχθεί αρκετά οχήματα, κάτι το οποίο κρίνεται απαραίτητο μετά από την σημαντική μείωση των διαθέσιμων χώρων πάρκινγκ.
Στις σκέψεις μας είναι να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και δημοπρασία, ώστε να ανατεθεί σε ιδιώτη, ο οποίος θα εισπράττει με την σειρά του ένα συμβολικό τίμημα. Η μεταφορά των επισκεπτών προς το εσωτερικό του οικισμού θα γίνεται με ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια».
Προχωράει η μελέτη για την κεντρική πλατεία
 Σε ό,τι αφορά στην μελέτη για την κεντρική πλατεία της Λίνδου (στο εσωτερικό του οικισμού), αξίας 750.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στόχο έχει να μετατραπεί σε βοτσαλωτή, κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσει εντελώς για τα τροχοφόρα, ο κ. Γιώργος Ελευθερίου εξήγησε ότι:
«Η μελέτη προχωράει κανονικά από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί, έτσι ώστε να βρεθούν στη συνέχεια οι πόροι για την υλοποίηση του έργου.
Εφόσον υλοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι η πλατεία θα κλείσει εντελώς για τα οχήματα και οι επισκέπτες είτε θα διασχίζουν την απόσπαση από και προς την είσοδο του οικισμού περπατώντας, είτε θα μπορούν να μετακινηθούν και σε αυτή την περίπτωση με τα δύο ηλεκτρικά αυτοκινητάκια που θα υπάρχουν».
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου