ΔΕΥΑΡ: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού»

Σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού, από την ΔΕΥΑΡ εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Θεωρούμε υπηρεσιακή μας υποχρέωση να ενημερώσουμε και εμείς τον Ροδιακό Λαό, για όσα ψευδώς αναφέρονται για την ποιότητα του νερού της ΔΕΥΑΡ προερχόμενο και από το Φράγμα Γαδουρά, με κάθε ειλικρίνεια και αλήθεια, όπως κάνουμε πάντα. Εξάλλου είναι απαίτηση των Πολιτών να γνωρίζουν τι πίνουν.
Έχουμε θέσει πρώτιστο καθήκον μας την προστασία των Πολιτών. Για εμάς δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που μας εμπιστεύθηκε ο Ροδιακός Λαός δηλαδή την προστασία της υγείας του από την χρήση του νερού που φθάνει στα σπίτια τους. Εδώ και δεκαετίες έχουμε εξοπλίσει με πολλά εκατομμύρια και στελεχώσει το ιδιόκτητο Χημείο της Επιχείρησης  με μοναδικό στόχο του Χημείου και του Επιστημονικού μας Προσωπικού, είναι η καθημερινή παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και η προστασία της υγείας των Πολιτών.
Επειδή κάθε ένας μας κρίνεται εκ του αποτελέσματος των πράξεών του, σας αναφέρω ότι εδώ και πολλές δεκαετίες – ποτέ – δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα υγείας, το οποίο να οφείλεται στο νερό της ΔΕΥΑΡ ούτε στους κατοίκους, ούτε στους επισκέπτες μας.  Η υπευθυνότητα και η επιστημοσύνη μας δεν μας επιτρέπει καμιά αλληγορία ή εφησυχασμό για το θέμα αυτό. Εξάλλου εάν υπήρχε πρόβλημα με το νερό, τότε η επίπτωση στην υγεία των Πολιτών θα αφορούσε πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών του νερού,  συγκεντρωμένο σε ορισμένες περιοχές και όχι μεμονωμένα περιστατικά εδώ και εκεί, όπως συμβαίνει στις ιογενείς παθήσεις για τις οποίες δεν φταίει το νερό.
Έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας, αυτά που πιστεύουμε εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να τις θέσεις σε καμιά αμφισβήτηση για οιονδήποτε προσωπικό ή συντεχνιακό λόγο.
Οι αναλύσεις του νερού είναι συνεχείς και παραπάνω από όσες προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
Δεν θα μπορούσε λοιπόν κανένας μας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πράξεις και έργα μας, να διανοηθεί, ότι θα δεχόμαστε νερό στις δεξαμενές μας (ΔΕΥΑΡ) από το Φράγμα Γαδουρά, εάν αυτό δεν ήταν πλήρως ελεγμένο και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Εξάλλου το νερό αυτό θα έφτανε και στα δικά μας σπίτια και στις δικές μας οικογένειες και θα το έπιναν εμείς, τα δικά μας παιδιά και εγγόνια. Δεν μας το επέτρεπε ούτε η ανθρωπιά μας, ούτε η επαγγελματικότητά μας. Δεν είμαστε μόνο στελέχη της ΔΕΥΑΡ, αλλά και Πολίτες του Δήμου Ρόδου, οι οποίοι χρησιμοποιούν μόνο νερό από την βρύση του σπιτιού μας, γιατί εμείς γνωρίζουμε την ποιότητα του νερού που διαθέτουμε στα δίκτυά μας και το εμπιστευόμαστε.
Η θέση και η πεποίθηση για τον έλεγχο και την ποιότητα του νερού από το Φράγμα, ήταν και των Πολιτικών Διοικήσεων και της ΔΕΥΑΡ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (κ. Δημάρχου και κ. Περιφερειάρχη, του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ).
Συνοπτικά σας αναφέρω ότι έγιναν όλες οι διαδικασίες, που επιστημονικά απαιτούνται, πριν την χρήση του νερού, ήτοι καθαρισμός των δικτύων, πολλαπλός έλεγχος του νερού από ανεξάρτητα Εργαστήρια με μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις κ.λ.π. Εφόσον, ύστερα από ανάλυση πολλών δειγμάτων νερού, επιστημονικά και ομόφωνα όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς (ΠΝΑ, ΔΕΥΑΡ Χημείο του Κράτους, Ανεξάρτητα εργαστήρια του Εργολάβου) διαπιστώσαμε από κοινού ότι το νερό από το Φράγμα Γαδουρά, πληρούσε τις προδιαγραφές πόσιμου νερού σύμφωνα με τον Νόμο και τις υγειονομικές διατάξεις, επιτρέψαμε να το βάλουμε στις δεξαμενές μας και να το διαθέσουμε στους Συμπολίτες μας και στους εαυτούς μας. Εξάλλου εμείς πρώτοι ήπιαμε το νερό από το Φράγμα, πριν ακόμα μπει στις δεξαμενές μας, αφού αποτελούσε στόχο και όνειρό μας η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έγινε ποτέ στο Νησί μας και για αυτό είμαστε υπερήφανοι όλοι μας που εμπλακήκαμε στην μελέτη, στην ένταξη για χρηματοδότηση και στην κατασκευή του.
Το νερό από το Φράγμα καταλήγει στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ που βρίσκονται στους Αγίους Αποστόλους μόνο. Δεν δεχόμαστε νερό στη δεξαμενή του Ασγούρου, στην οποία καταλήγει η άλλη ανεξάρτητη παροχή, διότι ένα μικρό τμήμα του αγωγού δεν έχει ακόμα καθαριστεί από τον εργολάβο του Φράγματος και δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες των αναλύσεων που προανέφερα, πριν επιτρέψουμε την είσοδο του νερού στις δεξαμενές μας.
Συμφωνούμε υπηρεσιακά με τη θέση του κυρίου Χατζημάρκου, για ποινικές διώξεις ενάντια σε αυτούς που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και πανικοβάλουν τους Πολίτες με ψέματα. Η κατάσταση σε πολλά θέματα έχει εκτροχιαστεί και είναι ανάγκη να  επανέλθει στην αλήθεια και στην τάξη.
Εμείς υποσχόμαστε στον Ροδιακό Λαό, ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούμε από την πάγια και αταλάντευτη θέση μας σε θέματα που αφορούν την ποιότητα του νερού και την υγεία όλων μας. Η Ασφάλεια και η υγεία μας ήταν, είναι και θα είναι πρώτιστο καθήκον μας.
Με αυτή της ευκαιρία της επικοινωνίας μας, να σας αναφέρω και άλλο παράδοξο που μόνο στη Χώρα μας μπορεί να συμβαίνει. Η ΔΕΥΑΡ είναι η μοναδική Επιχείρηση που ασχολείται με την προστασία του Περιβάλλοντος με έξοδα πολλών εκατομμυρίων κάθε χρόνο και ταυτόχρονα είναι η ίδια που τις επιβάλλονται πρόστιμα πολλών χιλιάδων για, άκουσον άκουσον, για μόλυνση του περιβάλλοντος!!! Ενημερώνουμε τους κακόβουλους Πολίτες και στις Αρμόδιες Αρχές να γνωρίζουν ότι, πρώτον  «…ο Ρυπαίνων Πληρώνει», δεύτερο ότι πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι και με επιστημονικές αποδείξεις ότι τα καταγγελλόμενα αφορούν την ΔΕΥΑΡ και  αποτελούν μόλυνση του περιβάλλοντος πριν αποστέλλουν τα «πορίσματά τους» στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα. Πιστεύω  ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια στην διασπορά ψευδών ειδήσεων και στην κατάχρηση εξουσίας –  θέσης –  που μερικοί ασκούν τα τελευταία χρόνια!
Με σεβασμό και εκτίμηση απέναντί σας,
Ο Γενικός Διευθυντής
Εμμανουήλ
Νικ. Διακομανώλης
Δ/χος Μηχ/γος
Μηχανικός


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου