Λογιστής κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η διεκπεραίωση υπόθεσης με κατηγορούμενο για απάτη σε βαθμό κακουργήματος έναν κάτοικο Ιαλυσού, μετά από μήνυση μιας κατοίκου Αθηνών, που διέμενε στη Ρόδο...
Το αδίκημα όπως κατήγγειλε η τελευταία τελέστηκε στο διάστημα Ιουλίου 2010 – Μαϊου 2011 και το ύψος της βλάβης, που όπως υποστηρίζει υπέστη, ανέρχεται σε 73.677 ευρώ.
Ο εγκαλούμενος φέρεται συγκεκριμένα να παρουσίαστηκε στην φερόμενη ως θύμα ως άριστος λογιστής και σύμβουλος επιχειρηματικότητας με μακρά εμπειρία και ευρύ κύκλο γνωριμιών.
Η ίδια εργαζόταν στη Ρόδο και σκεφτόταν να δηλώσει διακοπή εργασιών του επιτηδεύματος της στην εφορία, λόγω εγκυμοσύνης.
Ο εγκαλούμενος φέρεται να προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την υπόθεση την οποία και του ανέθεσε δίνοντας του και τα απαιτούμενα έγγραφα.
Στις αρχές Ιουλίου του 2010 ο εγκαλούμενος φέρεται να της ζήτησε το ποσό των 570 € ως προκαταβολή της αμοιβής του, αλλά και για να καλύψει τα έξοδα της διακοπής των εργασιών της.
Εν συνεχεία φέρεται να του κατέβαλε ως αμοιβή 1.420 €, προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία.
Φέρεται παραπέρα να την έπεισε ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα μπορούσε να λάβει επιδότηση ύψους 50.000 € και να μην κινήσει την διαδικασία διακοπής των εργασιών της.
Η επιδότηση επρόκειτο να καλύψει τα έξοδα ίδρυσης της επιχείρησης της και τα λειτουργικά της έξοδα για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας της αλλά και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και μηχανημάτων.
Η ίδια φέρεται να πείστηκε να του καταβάλει στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2010 το ποσό των 23.380 €, για τον φάκελο της, ενώ στην πορεία φέρεται να την έπεισε ότι θα μπορούσε να λάβει και συμπληρωματική επιδότηση από το ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διαφήμιση της επιχείρησης της ύψους 10.000 €.
Καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος ήταν η 15η Δεκεμβρίου 2010 και η μηνύτρια διατείνεται ότι την έπεισε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.750 €  για τα έξοδα συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του.
Επιπλέον καθώς ο χρόνος περνούσε φέρεται να την έπεισε ότι υπήρχε κι άλλο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ύψους 100.000 € στο οποίο μπορούσε να ενταχθεί.
Η ίδια, φέρεται να ελάμβανε διαβεβαιώσεις ότι οι προηγούμενες αιτήσεις της ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσουν και φέρεται να την έπεισε να του καταβάλει  σταδιακά και το ποσό των 30.000 € μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2011.
Από το τέλος του 2010 η μηνύτρια είχε μετακομίσει στην Αθήνα, από όπου και του απέστειλε τα χρήματα.
Από τις αρχές καλοκαιριού του έτους 2011 άρχισε πλέον να ζητεί πληροφορίες για την πορεία των αιτήσεων της και έκτοτε, όπως ισχυρίζεται, ο εγκαλούμενος την απέφευγε.
Διατείνεται ότι διαπίστωσε στην πορεία ότι οι παραστάσεις του για τις επιδοτήσεις ήταν ψευδείς. Διατείνεται ότι πληροφορήθηκε αρμοδίως ότι ουδέποτε μετέβη στη Δ.Ο.Υ. για οιαδήποτε λογιστική της υπόθεση, ούτε κατέβαλε τις οφειλές της προς το TEBE ενώ θεωρεί απολύτως βέβαιο ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να της εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις.
Το έτος 2012 φέρεται μετά από πιέσεις να εξέδωσε σε διαταγήν της δύο συναλλαγματικές ύψους 62.650 € και 10.000 € αλλά δεν της επέστρεψε τα χρήματα με αποτέλεσμα να εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος του.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου