Σε ιδιωτικές εταιρείες η φύλαξη των πάρκων..Εάν δοθεί πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Την απάντηση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου περιμένει ο δήμος Ρόδου για να προχωρήσει ή όχι στην ανάθεση της φύλαξης των πάρκων της πόλης σε ιδιωτικές εταιρίες.
Αυτό δήλωσε χτες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της υπηρεσίας πρασίνου Στέφανος Κυριαζής, με αφορμή ερώτηση για το αν θα υλοποιηθεί η σχετική απόφαση του δημάρχου μετά τη φωτιά στα Πλατανάκια.
Αν υπάρξει θετική απόφαση τότε ανάλογα με τα άτομα που θα διατεθούν για το έργο αυτό θα αποφασιστεί και ποια πάρκα θα αποκτήσουν φύλακες, αλλά κατ’ εκτίμηση του ίδιου αυτό θα αφορά τα πάρκα στο κέντρο της πόλης.
Πάντως ο κ. Κυριαζής ξέσπασε χτες αναφορικά με το θέμα που απασχολεί συνεχώς τη δημοτική αρχή μετά από παράπονα και καταγγελίες πολιτών λέγοντας τα εξής: «Επιτέλους ο καθένας ας αναλάβει τα ευθύνες του. Επιτέλους όλες οι αρχές του τόπου αυτού, ας αναλάβουν το κομμάτι που τους αναλογεί. Δεν μπορεί μία δημοτική αρχή, μία ολόκληρη κοινωνία να βάλλεται για μερικές οικογένειες που δεν μπορούν ούτε να είναι νόμιμες , όπως όλοι οι Ροδίτες και όλος ο κόσμος που ζει σε αυτό το νησί και δημιουργούν πάρα πολλά και  σοβαρά προβλήματα.
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα , προβλήματα που προκύπτουν με την καθημερινότητα του απλού πολίτη, του επισκέπτη που έρχεται στο νησί μας για ολιγοήμερες διακοπές. Για μένα πρέπει επιτέλους να λήξει το ζήτημα αυτό. Οι υπόλοιποι φορείς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Μιλώντας για τη φωτιά στα Πλατανάκια είπε ότι ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός και ότι ο δήμος καθάρισε πλέον το χώρο, σχεδιάζοντας μετά το περιστατικό αυτό να τον αναδείξει, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σημείο για φωτογράφιση. «Το συγκεκριμένο σημείο και η συγκεκριμένη γωνία είναι από τις ωραιότερες γωνίες που περιβάλλει το κάστρο της πόλης μας και είναι ένα πανέμορφο σημείο για φωτογράφιση. Οπότε η Δημοτική Αρχή όταν το αντιλήφθηκε ήδη είχε αποφασίσει να το αναδείξει, να το καλλωπίσει ώστε να είναι προσβάσιμο για φωτογράφιση» δήλωσε ο κ. Κυριαζής.
Σε ότι αφορά την κατάληψη που έχουν κάνει Ρομά στο πάρκο του αγίου Δημητρίου είπε ότι έχει πάει στην περιοχή αρκετές φορές για να τους απομακρύνει από εκεί. «Οι ρομά τους διώχνεις από ένα σημείο και πάνε στο άλλο.  Δεν είναι δουλειά μου αυτό, το έχω πει πολλές φορές. Ζήτησα πάρα πολλές φορές την βοήθεια της αστυνομίας , κάποιες φορές μου δόθηκε, κάποιες δεν μπορούσαν να έρθουν.
Το να πάμε εμείς να τους διώξουμε  από ένα πάρκο και να πάνε στο άλλο δεν έχει νόημα. Και αυτό κάνουμε και συνεχίζουμε και η ευθύνη μας είναι αυτή, να προστατεύσουμε και τα πάρκα μας και να είναι προσβάσιμα» δήλωσε ο ίδιος.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου