Στο ίδιο έργο θεατές στο νησί της Ρόδου...

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς όλα αυτά που (ξανα)συμβαίνουν με το ζήτημα των αθίγγανων στο νησί της Ρόδου.  Το έργο το έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε από τώρα ποια θα είναι η κατάληξή του: «μια τρύπα στο νερό»...

Όλοι και κανένας συνυπεύθυνοι. Το μπαλάκι η μία υπηρεσία στην άλλη και επί της ουσίας το πρόβλημα διαιωνίζεται. Έτσι γίνεται για την ακρίβεια εδώ και 25 χρόνια.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ολόκληρη η τοπική κοινωνία να βρίσκεται στα... κάγκελα επειδή οι εκπρόσωποι της πολιτείας (θεσμικοί και αιρετοί) δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

Δεν πρόκειται να κουραστούμε να το γράφουμε και να το επαναλαμβάνουμε: Όσους χώρους και να βρούμε, όσες μετεγκαταστάσεις του καταυλισμού και να γίνουν, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει αν η κοινωνία των τσιγγάνων συνεχίσει να μην σέβεται την υπόλοιπη κοινωνία. Κι αν βεβαίως η πολιτεία εξακολουθήσει να «επιτρέπει» όλη αυτή την παραβατικότητα που έχουν νοιώσει για τα καλά στο πετσί τους, εκατοντάδες οικογένειες στο Καρακόνερο και σε ολόκληρο το νησί.

Η κατάσταση (για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν) βρίσκεται ήδη στο ζενίθ.  Το ξέσπασμα των ταξιτζήδων, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.  Αν έτσι συνεχιστεί η κατάσταση, το κακό δεν πρόκειται να αργήσει να έρθει.  Και τότε, όλοι οι Ροδίτες  ξέρουν πολύ καλά, σε ποιους, (τέως και νυν) θα το χρεώσουν!
http://www.rodiaki.gr/
Μιχ. Μ.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου