Δύο ακόμα αγωγές εις βάρος του τραπεζικού διευθυντή

Aκόμη δύο αγωγές σε βάρος του τραπεζικού διευθυντή, που πρωταγωνίστησε σε υπόθεση παρατραπεζικής δραστηριότητας σε κεντρικό υποκατάστημα συστημικής τράπεζας στο νησί της Ρόδου, υποβλήθηκαν αρμοδίως ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου...
Η πρώτη αγωγή υποβλήθηκε από έναν μέτοχο γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας του νησιού, που στρέφεται κατά του πρώην τραπεζικού διευθυντή αλλά και της τράπεζας.
Όπως εκθέτει στην αγωγή του διατηρούσε επί μακρύ χρονικό διάστημα στην τράπεζα λογαριασμό με υπόλοιπο παγίως ύψους 100.000 ευρώ.
Ο εναγόμενος διευθυντής, που επιδείκνυε πάντα εξυπηρετική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του κέρδισε την εμπιστοσύνη του και μάλιστα εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας του (είναι 85 ετών) μετέβαινε ο ίδιος στην οικία του για συναλλαγές του, διότι είχε δυσκολία στις μετακινήσεις του.
Όπως ισχυρίζεται από τον λογαριασμό του αυτό υπεξαίρεσε συνολικά χρηματικό ποσό ύψους 50.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα φέρεται να έπεισε τον υπερήλικα ότι θα επένδυε τα χρήματά του για χρονικό διάστημα τριών μηνών σε κλειστούς – προθεσμιακούς λογαριασμούς που θα του απέδιδαν υψηλότερη απόδοση – τόκους.
Ο ενάγων διατείνεται μάλιστα ότι του απέδιδε κάθε φορά που «παρερχόταν» η ημερομηνία του εκάστοτε προθεσμιακού λογαριασμού (στον οποίο υποτίθεται ότι δέσμευε τα χρήματά του) το ποσό που υποτίθεται ότι αντιστοιχούσε στους τόκους, καταθέτοντάς το ο ίδιος ή με τη βοήθεια υφισταμένων του υπαλλήλων της τράπεζας, στο λογαριασμό του και αναφέροντάς του ότι ξαναδέσμευσε το ποσό σε αντίστοιχο προθεσμιακό λογαριασμό, αντίστοιχης διάρκειας.
Ο ενάγων τονίζει επίσης ότι σε συνάντηση η οποία έγινε με την παρουσία του πληρεξουσίου δικηγόρου του και επιτελών της τράπεζας κατέληξαν από κοινού στο συμπέρασμα ότι το υπεξαιρεθέν ποσό των 50.000 € διασταυρώθηκε – εντοπίσθηκε αποκλειστικά σε συναλλαγές μετά τις 26 Μαρτίου 2013, τις οποίες φαινομενικά είχε εκτελέσει αλλά δεν έφεραν τη δική του γνήσια υπογραφή!
Με την αγωγή του ζητά να αποζημιωθεί με το ποσό των 50.000 ευρώ του κεφαλαίου που του υπεξαιρέθηκε και ακόμη 30.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στράτος Καρανικόλας.
Η δεύτερη αγωγή κατά του τραπεζικού διευθυντή και της τράπεζας υποβλήθηκε από έναν κάτοικο της Ρόδου.
Ο ενάγων διατείνεται ότι την 1η Απριλίου 2015 άνοιξε στην τράπεζα προθεσμιακό λογαριασμό ύψους 15.000 ευρώ.
Ο πρώην διευθυντής του καταστήματος φέρεται να του πρότεινε διάφορα «τραπεζικά» προϊόντα με προνομιακό επιτόκιο, τα οποία θα μπορούσε ο ίδιος να πετύχει λόγω της ιδιότητάς του και αφήνοντάς του να φανεί κατ’ εξαίρεση για εκείνον λόγω και της προσωπικής γνωριμίας τους.
Επισκέφθηκε το γραφείο του, προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα και να συνταχθεί η σχετική σύμβαση.
Εκείνη την ώρα, το σύστημα της τράπεζας (όπως του είπε) είχε πρόβλημα, με συνέπεια να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Ο διευθυντής, φέρεται να του πρότεινε να αφήσει τα χρήματα σε εκείνον, ώστε μόλις αποκαθίστατο το σύστημα, να φροντίσει ο ίδιος για το άνοιγμα του λογαριασμού. Ο ενάγων υποστηρίζει ότι δέχτηκε και του ζήτησε μια απόδειξη ένα χαρτί, που θα βεβαίωνε ότι η τράπεζα κράτησε το ποσό των 15.000 €, προκειμένου να ανοιχθεί προθεσμιακός λογαριασμός στο όνομά του.
Του πρότεινε να του το βεβαιώσει σε ένα απλό λευκό χαρτί, πράγμα που αρνήθηκε, με συνέπεια να του χορηγήσει μία προσωπική του επιταγή, ίσης αξίας, ώστε να νιώθει εξασφαλισμένος. Η επιταγή αυτή είχε εκδοθεί με φερόμενη ημερομηνία 25 Μαϊου 2015 εις διαταγήν «εμού του ιδίου».
Ο ενάγων την πήρε  και έκτοτε επισκέφθηκε το κατάστημα, ζητώντας του να του παραδώσει τη σύμβαση ανοίγματος του λογαριασμού και τον τίτλο αυτής, αλλά και πάλι επικαλούμενος φόρτο εργασίας και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι κάθε φορά βρισκόταν απασχολημένος με άλλες εργασίες της τράπεζας, τον παρακαλούσε να πάει άλλη μέρα για να τον εξυπηρετήσει.
Επειδή η συμπεριφορά του του φάνηκε ύποπτη ενήργησε έρευνα σε άλλο κατάστημα της τράπεζας, οπότε και διαπίστωσε πως ουδέποτε ανοίχτηκε προθεσμιακή κατάθεση ενώ πλέον είναι σχεδόν βέβαιος ότι τα χρήματα τα ιδιοποιήθηκε ο  ίδιος αφού τις μέρες εκείνες ενημερώθηκε από δημοσιεύσεις στον τύπο πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί με θύματα επίσης άλλους πελάτες της τράπεζας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου