Εικονικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στις Πηγές Καλλιθέας

Ο πρώτος εικονικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού και συγκεκριμένα δύο αρρένων από την Αγγλία, που έχουν συνάψει στην χώρα τους σύμφωνο συμβίωσης, πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο ατόμων, χωρίς να δοθεί δημοσιότητα, στις Πηγές Καλλιθέας.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού κ. Νίκος Μανωλάγκας τέλεσε το εικονικό μυστήριο, αλλάζοντας μάλιστα το αναγνωστέο κείμενο της τελετής ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση και φωτογράφηση του ζευγαριού.
Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί και την προσεχή εβδομάδα, όπου δύο γυναίκες Πολωνικής καταγωγής, που έχουν ομοίως συνάψει σύμφωνο συμβίωσης στη χώρα τους, έχουν μισθώσει το χώρο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συγκεκριμένο ζευγάρι θα επιδώξει να δοθεί δημοσιότητα στην εκδήλωση.
Τα συγκεκριμένα εικονικά μυστήρια, όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική», προωθεί η εταιρεία «ΔΕΡΜ ΑΕ», που κατόρθωσε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της από την τέλεση γάμων στις Πηγές Καλλιθέας.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής μάρκετινγκ της εταιρείας το διοικητικό συμβούλιο,  αποφάσισε να προχωρήσει στην εκμίσθωση του ακινήτου των Πηγών Καλλιθέας, για την πραγματοποίηση και εικονικών γαμήλιων τελετών σε ομόφυλα ζευγάρια από το εξωτερικό.
Ηδη στην σελίδα της εταιρείας στο facebook, οι εικονικοί γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών προωθούνται δεόντως με σχετική φωτογραφία.
Σημειώνεται ότι το όλο θέμα προβλημάτισε το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης, που απευθύνθηκε στον νομικό της σύμβουλο κ. Κώστα Χαλκιά, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά.
Με δεδομένο συγκεκριμένα ότι οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών δεν επιτρέπονται στην Ελλάδα και  περαιτέρω το σύμφωνο συμβίωσης επιτρέπεται μόνο μεταξύ μόνιμων πολιτών της Ρόδου, αποφασίστηκε να δοθεί έγκριση για την εκμίσθωση του χώρου στους ενδιαφερόμενους χωρίς να υπάρξει καμία άλλη ανάμειξη στο τελετουργικό, που προφανώς θα είναι εικονικό, από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, επιφορτισμένους με τη διενέργεια των πολιτικών γάμων.
Το νησί της Ρόδου προσφέρει μια ποικιλία από ρομαντικές τοποθεσίες για τελετές πολιτικών γάμων, για επετείους, για ανανεώσεις όρκων ή για ένα υπέροχο ταξίδι του μέλιτος.
Ο Δήμος Ρόδου τελεί περίπου χίλιους πολιτικούς γάμους κατά τη διάρκεια του έτους. Διαθέτει αποκλειστικά γραφεία γάμων στο Δημαρχείο και στις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες του νησιού με σκοπό την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Στην πόλη της Ρόδου, στην Καλλιθέα, στην Ιαλυσό και στην Λίνδο τελείται  ήδη μεγάλος αριθμός γάμων, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Στο μεταξύ από την 23η Δεκεμβρίου 2015, που ψηφίστηκε το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών με  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτέλεσε την πρώτη νομική διάταξη υπέρ των ομοφυλόφιλων, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καμία σχετική νομοθεσία, έχει καταχωρηθεί στο Ληξιαρχείο του Δήμου Ρόδου, μόλις ένα μεταξύ δύο γυναικών, κατοίκων του νησιού.
Με νεότερη διάταξη και σχετική εγκύκλιο, που τέθηκε σε εφαρμογή από την 24η Ιουνίου 2016, τα ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης καταχωρούνται πλέον στην ίδια οικογενειακή μερίδα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου