Νέα επιχείρηση – σκούπα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Νέα επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποιήθηκε χθες στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όταν κλιμάκια του Δήμου Ρόδου, διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους και κατάσχεσαν...
εμπορεύματα με τουριστικά είδη που είχαν τοποθετηθεί παρανόμως σε κοινόχρηστους χώρους μέσα στο μνημείο και μάλιστα σε πολύ κεντρικό σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες και με αυτόπτες μάρτυρες, δεν έλειψαν και πάλι οι «εντάσεις» καθώς οι επιχειρηματίες δυσανασχέτησαν εντόνως από την νέα αυτή επιχείρηση και διαμαρτύρονταν επειδή υπήρχε πολύ μεγάλη κίνηση μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Επικεφαλής της μεγάλης αυτής «επιχείρησης – σκούπας» ήταν ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργος Κακούλης μαζί με τον διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας κ. Λάμπρο Αλεξανδρή, πλαισιωμένους από 2 αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας και 4 άτομα από την ομάδα «ΔΙΑΣ».
«Αυτή την φορά, δεν ειδοποίησα κανέναν. Η επιχείρηση αυτή είχε ως στόχο να προειδοποιήσουμε κάποιους συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι παρανομούν συστηματικά και καταλαμβάνουν παρανόμως κοινόχρηστους χώρους. Μαζέψαμε ένα φορτηγό με εμπορεύματα από τουριστικά είδη. Δυστυχώς, κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να κάνει τον ‘χωροφύλακα’ αλλά ούτε και να κάθεται άπρακτος. Από την μία διαμαρτύρονται κάποιοι ότι η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα και από την άλλη, όταν επιχειρούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις καταστάσεις τις οποίες έχουν επιβάλει οι ίδιοι μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη», δήλωσε στην «δημοκρατική», ο κ. Γιώργος Κακούλης.
Ωστόσο, επειδή δεν πρέπει να μπαίνουν όλοι στο στόχαστρο, ο αντιδήμαρχος εξηγεί πως δεν απευθύνεται σε όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς: «Δεν θέλω να τους βάλω όλους μέσα στο ίδιο καζάνι. Κάποιοι όμως, δεν λένε να συνετιστούν. Κάποτε πρέπει να επιβληθεί ο κανονισμός μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη. Όταν δεν κάνουμε τίποτε, μας κατηγορούν ότι μένουμε άπρακτοι και όταν κάνουμε κάτι, μας κατηγορούν και μας επιτίθενται. Ας μας πουν τι ακριβώς θέλουν, τελικά!», τόνισε ο κ. Κακούλης.
Να σημειωθεί πως τα κατασχεθέντα (τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, ταμπέλες κλπ) που ήταν τοποθετημένα παρανόμως σε κοινόχρηστους χώρους, μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στο Τμήμα Προμηθειών του Δήμου.
«Εντοπίσαμε και πολλές περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκαν ήδη πρόστιμα. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου καλή η εικόνα να σηκώνουμε από τις καρέκλες, τους πελάτες και τους ξένους τουρίστες μέσα στον Αύγουστο μήνα, αλλά επιτέλους σε αυτό τον τόπο, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν εντατικά αλλά με αιφνίδιο τρόπο και μέσα στο επόμενο διάστημα και θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου