Έπεσε με το αυτοκίνητό του σε περιπολικό της Τροχαίας που βρίσκονταν για διευκόλυνση της κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς

Λίγο πρίν τις 4μ.μ., σήμερα το απόγευμα, οδηγός που κινούταν επί της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου, με προορισμό από Κοσκινού προς Τσαΐρι, ο οποίος αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή ότι στο ρεύμα όπου κινούταν βρίσκονταν Πυροσβεστικό όχημα...

που εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε σημειωθεί στην δεξιά πλευρά της οδού, ενώ αρκετά μέτρα πρίν τα πυροσβεστικά οχήματα προηγούταν όχημα της Τροχαίας στο οποίο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε  ο τροχονόμος που διευκόλυνε την κυκλοφορία λόγω των πυροσβεστικών οχημάτων που βρίσκονταν στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο ουσιαστικά ήταν κλειστό λόγω της όλης επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εξελίσσονταν εκείνη την ώρα.
Ο οδηγός του ε.ι.χ. ο οποίος αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή την ύπαρξη εμποδίου στο ρεύμα κυκλοφορίας που κινούταν, και στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύγκρουση πραγματοποίησε ελιγμό φρενάροντας, όμως  λόγω ταχύτητας που είχε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε πλαγιομετωπικά επάνω στο σταθμευμένο όχημα της Τροχαίας που βρίσκονταν στο σημείο με τους φάρους αναμμένους ώστε να προειδοποιεί τους οδηγούς που κινούταν στην οδό την ύπαρξη εμποδίου. Ευτυχώς εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή ο τροχονόμος βρίσκονταν μερικά μέτρα μπροστά από το όχημα της Τροχαίας, κι έτσι αποφεύχθηκαν τα  χειρότερα, αλλά και ο οδηγός του ε.ι.χ. φορούσε ζώνη ασφαλείας, γεγονός που τον κράτησε ασφαλή, παρόλο το ότι βρέθηκε στην θέση του συνοδηγού. Σε αντίθετη περίπτωση ο οδηγός θα είχε εκσφενδονιστεί με τραγικά αποτελέσματα, όπως προδίδουν οι υλικές ζημιές την σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Τόσο ο οδηγός του ε.ι.χ. όσο και ο τροχονόμος δεν έχουν τραυματιστεί, αλλά τα οχήματα έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.
Είναι σημαντικό για όλους τους οδηγούς να δείχνουν την δέουσα προσοχή στις στροφές, μειώνοντας την ταχύτητά τους, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πραγματικά τι βρίσκεται μπροστά μιας και η ορατότητα είναι εκ των πραγμάτων ελλειπή λόγω της στροφής.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν δεν υπήρχε το περιπολικό αυτοκίνητο της Τροχαίας, σίγουρα θα είχαμε θύματα τους πυροσβέστες που εκείνη την ώρα επιχειρούσαν κατάσβεση πυρκαγιάς και βρίσκονταν μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας.
http://www.rodospress.gr/
© www.rodospress.gr
© www.rodospress.gr© www.rodospress.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου