ΑΙΣΧΟΣ : Αγριος βασανισμός σκυλιού από τσιγγάνους! Του έβαλαν φωτιά και χαροπαλεύει

Μεγάλη κινητοποίηση έχει στηθεί στη Ρόδο για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία, τσιγγάνων που βασάνισαν ένα κουταβάκι στο πανηγύρι του Αγίου Σουλά, το οποίο...
δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, 30 Ιουλίου, όταν ένας ευαισθητοποιημένος συμπολίτης μας, είδε δεμένο με αλυσίδα στο πανηγύρι του Αγίου Σουλά το σκυλάκι της φωτογραφίας και αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία και το Κυνοκομείο Ρόδου, το οποίο ενημέρωσε για την τραγική κατάσταση του ζώου, αναρτώντας σχετική φωτογραφία στην ιστοσελίδα του Κυνοκομείου στο facebook.
Στην συνέχεια ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου εθελοντών και ευαισθητοποιημένων πολιτών, προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν εγκαίρως και να πάρουν το άτυχο σκυλάκι από το σημείο στο οποίο ήταν αλυσοδεμένο και να το μεταφέρουν αμέσως σε κτηνίατρο, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εμφανιστεί αστυνομικός.
Μέσα σε λίγη ώρα ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας έφτασαν στο σημείο, οι οποίοι υπέστησαν σοκ από την εικόνα του βασανισμένου ζώου από το οποίο σε πολλά σημεία έλειπε το δέρμα του! Οι υπαίτιοι για τον εφιάλτη που έζησε το σκυλάκι, είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Οι εθελοντές απελευθέρωσαν το σκυλάκι από την αλυσίδα με την οποία το είχαν δεμένο και το μετέφεραν αμέσως στο κτηνιατρείο της κ. Κικής Πολυχρονά.
Αρχικά, λόγω των εκτεταμένων τραυμάτων εκτιμήθηκε ότι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό, όμως η κτηνίατρος, όταν το καθάρισε διαπίστωσε στην πορεία ότι το ζώο είχε πάνω του απανθρακωμένα τσιμπούρια, γεγονός που σημαίνει ότι του είχαν βάλει φωτιά!
Το σκυλάκι νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο κτηνιατρείο με υψηλό πυρετό, δεν έχει διάθεση για φαγητό και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι 50-50, ωστόσο αν θα καταφέρει το άτυχο σκυλάκι να κρατηθεί στη ζωή, εκτιμάται ότι θα φανεί σε περίπου μία εβδομάδα.
Οποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στα έξοδα νοσηλείας του άτυχου ζώου, μπορεί να επικοινωνήσει με το κτηνιατρείο της κ. Κικής Πολυχρονά όπου και παραμένει για νοσηλεία, καθώς τα οικονομικά του Κυνοκομείου είναι περιορισμένα.   Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών προκειμένου να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την αποτρόπαια πράξη Σύμφωνα με τον συμπολίτη μας, που έκανε γνωστό το περιστατικό, το σκυλάκι ήταν στην κατοχή τσιγγάνων όταν το εντόπισε, οι οποίοι ήταν μικροπωλητές στο πανηγύρι και μετακινούνταν με φορτηγό. Μάλιστα, όταν έσπευσε να το φωτογραφίσει, οι τσιγγάνοι, όπως υποστηρίζει, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον αποτρέψουν.1Αναζητούνται αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν, καθώς από το Κυνοκομείο, κινήθηκαν ήδη οι νομικές διαδικασίες, με την υποβολή αναφοράς στον εισαγγελέα. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι ή έχει στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών, όπως π.χ. αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους, να επικοινωνήσει είτε με το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού είτε με το Κυνοκομείο της Ρόδου.
Επειτα από αυτό το περιστατικό, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά το Κυνοκομείο της Ρόδου το οποίο επιτελεί σημαντικό έργο μέσω του Συλλόγου Φιλοζωικής. Η προσπάθεια στηρίζεται σε εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για την λειτουργία του Κυνοκομείου, παράλληλα με τα περιορισμένα κονδύλια που τους διαθέτει ο Δήμος Ρόδου.Οποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στα έξοδα νοσηλείας του άτυχου 1ζώου, μπορεί να επικοινωνήσει με το κτηνιατρείο της κ. Κικής Πολυχρονά όπου και παραμένει για νοσηλεία, καθώς τα οικονομικά του Κυνοκομείου είναι περιορισμένα.
Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών προκειμένου να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την αποτρόπαια πράξη τους.
Σύμφωνα με τον συμπολίτη μας, που έκανε γνωστό το περιστατικό, το σκυλάκι ήταν στην κατοχή τσιγγάνων όταν το εντόπισε, οι οποίοι ήταν μικροπωλητές στο πανηγύρι και μετακινούνταν με φορτηγό. Μάλιστα, όταν έσπευσε να το φωτογραφίσει, οι τσιγγάνοι, όπως υποστηρίζει, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον αποτρέψουν.
Αναζητούνται αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν, καθώς από το Κυνοκομείο, κινήθηκαν ήδη οι νομικές διαδικασίες, με την υποβολή αναφοράς στον εισαγγελέα. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι ή έχει στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών, όπως π.χ. αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους, να επικοινωνήσει είτε με το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού είτε με το Κυνοκομείο της Ρόδου.
Επειτα από αυτό το περιστατικό, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά το Κυνοκομείο της Ρόδου το οποίο επιτελεί σημαντικό έργο μέσω του Συλλόγου Φιλοζωικής. Η προσπάθεια στηρίζεται σε εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για την λειτουργία του Κυνοκομείου, παράλληλα με τα περιορισμένα κονδύλια που τους διαθέτει ο Δήμος Ρόδου.





 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου