Σε απελπισία οι αγρότες των χωριών Σιάννα και Έμπωνας..Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί από την μετακίνηση των ελαφιών

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των αγροτών στα ορεινά χωριά του νησιού μας, εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης των ελαφιών μετά την μεγάλη πρόσφατη πυρκαγιά στην Απολακκιά...

Οι δεκάδες αγρότες στα χωριά Σιάννα, Έμπωνα κ.α. βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς βλέπουν τα χωράφια τους να ξεραίνονται και τους κόπους τους να πηγαίνουν στράφι!
Αφορμή για αυτή την καταστροφή που έχει υποστεί η σοδειά τους δεν είναι άλλη από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στην Απολακκιά και είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί μεγάλη έκταση δασικής αλλά και χορτολιβαδικής έκτασης.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος τα εκατοντάδες ελάφια που ζούσαν στην περιοχή αναγκάστηκαν να μετακινηθούν μαζικά προς τα ορεινά χωριά όπως τα Σιάννα, προκειμένου να βρουν τροφή αλλά κυρίως νερό, καθώς λόγω της λειψυδρίας δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο.
Έτσι τα ελάφια περνώντας από τα χωράφια κα τα αμπέλια των αγροτών μας, τρώνε τις «κορυφές» των φυτών με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να ξεραθούν!
Ακόμη όμως και αυτά που δεν ξεραίνονται, δεν πρόκειται να δώσουν καρπό για τα επόμενα δύο χρόνια!

Οι αγρότες είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι καθώς έχουν επενδύσει στη  γη τους και διαπιστώνουν πως με την κατάσταση αυτή κινδυνεύουν να καταστραφούν! Οι ίδιοι δηλώνουν πως το πρόβλημα αυτό μαζί με την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας λόγω των λιγοστών βροχών που είχαμε το χειμώνα, έχει ως αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά πολύ η σοδειά τους και επομένως τα έσοδα τους!
Οι ίδιοι ζητούν να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς μέτρα, ώστε και τα ελάφια να έχουν κάποιους συγκεκριμένους χώρους όπου θα βρίσκουν τροφή και νερό, αλλά και οι καλλιέργειες τους να προστατεύονται!

http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου