Τρεις τσιγγάνοι σε δίκη για διακεκριμένες κλοπές

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και από...
περισσότερους από δύο δράστες, που ενώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τρείς αθίγγανοι.
Πρόκειται για τους Β. Σ. Κ. του Δ. 20 ετών, Γ. Κ. του Δ. 26 ετών και Δ. Σ. του Π. 49 ετών, που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου καταγγέλθηκαν από τις αρχές του έτους κλοπές από άγνωστους δράστες στο Κορακόνερο, στη λεωφόρο  Ρόδου –  Καλλιθέας και στη λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου. Οι δράστες εκινούντο στις ως άνω περιοχές με ένα αυτοκίνητο τύπου Peugeot, άσπρου χρώματος και ένα δίκυκλο τύπου  Αddress.
Από την αξιοποίηση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από μαγνητοσκοπημένα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες των κλοπών ήταν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι. Ο τρίτος είναι εξάλλου ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
Διενεργήθηκε έρευνα σε παραπήγματα των κατηγορούμενων παρουσία δικαστικού λειτουργού και βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.
Πιο συγκεκριμένα στο παράπηγμα του δεύτερου βρέθηκαν μια φωτογραφική μηχανή, ρολόγια και κοσμήματα, παλαιά νομίσματα και αθλητικά παπούτσια.
Στο παράπηγμα του τρίτου βρέθηκαν τρεις ζάντες αυτοκινήτου, πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου και μια γεννήτρια.
Μεταξύ άλλων στις 15 διαρρήξεις ή απόπειρες διάρρηξης, που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι, προέκυψαν στοιχεία για τη δράση τους ως εξής:
-Την 28η Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα ο δεύτερος και ο τρίτος μετέβησαν στα Κοσκινού και διέρρηξαν μονοκατοικία ιδιοκτησίας μιας 52χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα. Ο τρίτος, που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ειδοποίησε τον δεύτερο όταν αφίχθη στην οικία το θύμα και τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ενώ αναγνώρισε τους δράστες.
-Την 20η Ιανουαρίου 2015 το πρωί ο δεύτερος δράστης επί της οδού Ευαγόρα εισήλθε στην οικία ηλικιωμένης ημεδαπής με προβλήματα όρασης και αποπειράθηκε να την κλέψει. Η ηλικιωμένη τον αντιλήφθηκε και αποχώρησε από την οικία της άπραγος.  Οι κινήσεις του καταγράφησαν από κύκλωμα παρακολούθησης παρακείμενης επιχείρησης.
-Το πρωί της 13ης Ιανουαρίου 2016 και οι τρείς δράστες ενεργώντας από κοινού με το αυτοκίνητο του πρώτου, μετέβησαν στα Κοσκινού, σε οικία 66χρονης ημεδαπής κι αφού παραβίασαν παράθυρο στην κουζίνα εισήλθαν εντός κι αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.  Εγιναν αντιληπτοί από δύο περίοικους, που κατέγραψαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
-Το μεσημέρι της 16ης Ιανουαρίου 2016 ο δεύτερος δράστης κινούμενος με δίκυκλο μετέβη σε κατοικία 67χρονης ημεδαπής στα Κοσκινού κι αφού εισήλθε εντός, χρησιμοποιώντας κλειδί που υπήρχε στην κεντρική πόρτα ερεύνησε τον χώρο του υπνοδωματίου, χωρίς να αφαιρέσει κάτι διότι έγινε αντιληπτός απο το θύμα. Ο σύζυγος της εγγονής του θύματος είδε τον δράστη να απομακρύνεται με το δίκυκλο, τον ακολούθησε και επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει.
Οι συλληφθέντες αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται ενώ ο τρίτος, όπως προέκυψε, έχει αναχωρήσει από το νησί με πτήση στην Αθήνα την 30ή Ιανουαρίου 2016.  Οι αστυνομικοί μάλιστα θεωρούν ότι μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να πωλήσει κλοπιμαία διότι είναι γνωστοί στα ενεχυροδανειστήρια της Ρόδου.
Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η διατήρηση της ισχύος του εντάλματος προσωρινής κράτησης σε βάρος του πρώτου και τρίτου κατηγορούμενου και την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του δεύτερου με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής των κατηγορουμένων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου