Κρούσματα ψώρας στο ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων! 55χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρόδου

Με ψώρα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου τρόφιμος του Ιδρύματος ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων!
Πρόκειται για άνδρα περίπου 55 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο προ ημερών, έχοντας προσβληθεί από την επικίνδυνη δερματική νόσο, όπου και παραμένει για νοσηλεία.
Ο ασθενής φέρεται να έχει εκτεταμένες βλάβες στο δέρμα του από την ψώρα και φαίνεται πως έχει προσβληθεί από την νόσο πριν από αρκετό διάστημα και πλέον εκφράζονται φόβοι, ότι πριν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ενδεχομένως να μετέδωσε την νόσο και σε άλλους τροφίμους.
Για το λόγο αυτό δόθηκε αμέσως εντολή από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Καραμαρίτη, όπως δήλωσε στην «δ» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες μας, να μεταβεί επόπτης υγείας στο Ιδρυμα, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί, αν έχουν προσβληθεί άλλοι τρόφιμοι και αν τηρούνται οι οδηγίες που είχαν δοθεί από τον ίδιο, πριν από περίπου 3 μήνες όταν είχε εμφανιστεί και άλλο κρούσμα ψώρας!
Πριν από περίπου τρεις μήνες, όπως δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υγείας, είχε εντοπισθεί κι άλλο κρούσμα ψώρας στο ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων και τότε είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες από την Διεύθυνση Υγείας για την αντιμετώπιση του περιστατικού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή μετάδοσης σε άλλους ασθενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καραμαρίτη, στο μεσοδιάστημα είχε παρατηρηθεί ύφεση και δεν παρουσιάστηκε κανένα νέο περιστατικό μέχρι πριν από λίγες ημέρες.
Αυτό πάντως που προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο υγείας, είναι η κατάσταση του ασθενή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου καθώς, φαίνεται πως δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως για θεραπεία με κίνδυνο να έχει μεταδώσει την ασθένεια και σε άλλους τροφίμους.
Πλέον, αναμένεται η εκτίμηση του επόπτη υγείας για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα στο Ιδρυμα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου