Die Welt: H κτηματαγορά «πεθαίνει», αλλά Ρόδος και Κέρκυρα απογειώνονται

Την εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα αλλά και τις ευκαιρίες που κρύβονται στην εξοχική κατοικία σε συγκεκριμένες περιοχές, δίνει σε εκτενές άρθρο της η γερμανική..

Την εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα αλλά και τις ευκαιρίες που κρύβονται στην εξοχική κατοικία σε συγκεκριμένες περιοχές, δίνει σε εκτενές άρθρο της η γερμανική Die Welt. Κέρκυρα και Ρόδος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης από ξένους επενδυτές, με τις τοπικές αγορές να μην έχουν σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει.
Αναλυτικά η Die Welt αναφέρει:
«Ακίνητα – Η αξιόπιστη επένδυση». Με αυτό το σύνθημα των εργολάβων και μεσιτών οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας μπορούν μόνο να χαμογελάσουν λυπημένα, αφού έχουν εξετάσει σχολαστικά, πόσο πολύ μειώθηκαν οι τιμές των πολυκατοικιών-διαμερισμάτων και μονοκατοικιών από τη στιγμή που η χώρα περιέπεσε στη δίνη της κρίσης και του δημόσιου χρέους.
«Οι τιμές αγοράς των κατοικιών στην Αθήνα έχουν μειωθεί κατά 42,5% από το 2009», λέει εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας και συμπληρώνει: «Πέρα από την πρωτεύουσα μειώθηκαν οι τιμές των μονοκατοικιών και διαμερισμάτων κατά 40,6% το ίδιο χρονικό διάστημα».
. Κέρκυρα και Ρόδος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης από ξένους επενδυτές, με τις τοπικές αγορές να μην έχουν σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει.
Από αυτή την πτωτική τάση δεν γλίτωσε η αγορά παραθεριστικής κατοικίας. Το αντίθετο μάλιστα: Οικογένειες της μεσαίας τάξης την εποχή μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι μειώθηκαν τα επιτόκια των δανείων σε σύγκριση με την εποχή της δραχμής, έσπευσαν να αποκτήσουν μία δεύτερη/παραθεριστική κατοικία στη θάλασσα ή στα δροσερά όρη της Πελοποννήσου ή της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, όμως, έγινε όλο και πιο δύσκολο για αυτές τις οικογένειες να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που πήραν.
Δεδομένου ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων άρχισαν να πέφτουν, οι τράπεζες άρχισαν να ζητούν συμπληρωματικές εισφορές ως επιπλέον εγγυήσεις για τα δάνεια. Καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν είχαν αυτή την οικονομική ευχέρεια, αναγκάστηκαν να βάλουν πωλητήριο στα ακίνητά τους-στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς αποτέλεσμα.
Λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο κατά 27% της ανεργίας και τη δραματική αύξηση του φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ, σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει παραθεριστική κατοικία. Οι πιθανοί επενδυτές από το εξωτερικό είναι ακόμη επιφυλακτικοί στο να αγοράσουν μία εξοχική κατοικία στα νότια Bαλκάνια, παρά το γεγονός ότι οι τιμές μειώθηκαν σε ορισμένες περιοχές μέχρι και 60%. Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο όγκος των συναλλαγών ακινήτων μειώθηκε περαιτέρω κατά 4,1%.
Ήδη το 2015, 60% λιγότερα σπίτια άλλαξαν χέρια συγκριτικά με το 2008. Σε ορισμένα νησιά, η εικόνα είναι όμως εντελώς διαφορετική – ειδικά στην Κέρκυρα και τη Ρόδο, όπου η αγορά παραθεριστικών ακινήτων κυριαρχείται από ξένους επενδυτές εδώ και δεκαετίες. Εδώ οι τιμές δεν υπέστησαν τέτοια μαζική κατάρρευση, όπως στην ηπειρωτική χώρα. Ένα ακίνητο στο θέρετρο Αφιών στην Κέρκυρα με πισίνα, οκτώ δωμάτια συνολικής επιφάνειας 300 τετραγωνικών μέτρων και σε οικόπεδο 2.500 τετραγωνικών μέτρων πωλείται σήμερα 980.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη.
Η βρετανική μεσιτική εταιρεία Savills διαθέτει στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου ακόμη αρκετές βίλες 300 τετραγωνικών μέτρων με πισίνες σε τιμές πάνω από 3.000.000 ευρώ. Στη Ρόδο οι παραθεριστικές κατοικίες θα συνεχίσουν να προσφέρονται και να πωλούνται σε εξαψήφια και επταψήφια ποσά. Το γραφείο Δωδεκανήσου και Ανατολικού Αιγαίου της κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel & Volkers παρουσίασε αύξηση 8% το 2015. «Μετά το τέλος των συζητήσεων για μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η αγορά ακινήτων έχει πάρει στη Ρόδο και πάλι ανοδική πορεία», λέει ο κ. Γιώργος Πέτρας, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers στο νησί. «Τα αιτήματα από τους διεθνείς ενδιαφερόμενους αγοραστές ήταν ήδη αυξημένα κατά 40% το δεύτερο εξάμηνο του 2015».
Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι οι ευκατάστατοι Ευρωπαίοι ανακτούν την εμπιστοσύνη τους όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι θα ξεπεράσει την κρίση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, λέει ο κ. Πετράς. Πέρα από αυτό πωλούνται και στα δύο νησιά οι παραθεριστικές κατοικίες απευθείας από αλλοδαπούς σε αλλοδαπούς. Σε αντίθεση με πολλούς Έλληνες από την ηπειρωτική χώρα, οι ξένοι ιδιοκτήτες και επενδυτές μπορούν ευκολότερα να παρακάμψουν την κρίση.
Το 2015 οι τιμές στη Ρόδο υποχώρησαν ελάχιστα ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι μειώσεις κινήθηκαν σε πολύ μικρότερα ποσοστά σε σύγκριση με την ηπειρωτική χώρα, λέει ο κ. Πετράς. Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα ακίνητα σε πολύ καλή τοποθεσία. «Για τους λάτρεις των πολύ καλών ακινήτων, όπως είναι οι ανεξάρτητες βίλες, έχουν καταβληθεί ποσά μέχρι 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο», λέει ο διευθύνων σύμβουλος Πετράς. Ακόμη και πρόσφατα οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών ήταν περισσότερες από ό,τι ακινήτων μεσαίας κατηγορίας. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει τα τελευταία σχεδόν κανένα νέο κατασκευαστικό έργο», λέει ο κ. Πετράς. «Με την έναρξη της κρίσης σταμάτησαν προγραμματισμένα και ήδη εγκεκριμένα νέα κατασκευαστικά έργα και έτσι δεν υπάρχει σήμερα υπερπροσφορά».
Ωστόσο, ακόμη και στιβαροί επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να ενδώσουν σε οποιαδήποτε απαίτηση. «Συνήθως ακίνητα σε πολύ καλές τοποθεσίες και με ανταγωνιστικές τιμές θα βρουν γρήγορα αγοραστή», δήλωσε ο μεσίτης. Η περίοδος ολοκλήρωσης μίας εμπορικής συναλλαγής ανέρχεται κατά μέσο όρο σε έξι έως δώδεκα μήνες. Εάν όμως οι τιμές είναι υπέρογκες, οι συναλλαγές δεν ολοκληρώνονται.
Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές προέρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. «Το 33% των αγοραστών προέρχεται από τις γερμανόφωνες χώρες», λέει ο κ. Πετράς. Στη δεύτερη θέση και με ποσοστό 25% βρίσκονται οι Βρετανοί, την τρίτη θέση με ποσοστό 13% (αντίστοιχα) μοιράζονται Βέλγοι και Γάλλοι. Το γεγονός ότι οι ξένοι υποψήφιοι επενδυτές προτιμούν την Κέρκυρα και τη Ρόδο από την ηπειρωτική χώρα δεν έχει να κάνει μόνο με τις ομορφιές των νησιών. Και τα δύο νησιά έχουν διεθνή αεροδρόμια, που δέχονται καθημερινές πτήσεις από διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας. Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου ή από του Ιωάννη Καποδίστρια της Κέρκυρας στο ακίνητό σας, θα χρειαστείτε συνήθως λιγότερο από μισή ώρα.
Εχουν κτηματολόγιο!
Το… μοναδικό προνόμιο των δυο νησιών
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που οι αγοραστές προτιμούν τα δύο νησιά: Στη Ρόδο και την Κέρκυρα υπάρχει εδώ και δεκαετίες κτηματολόγιο- ό,τι δηλαδή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην ηπειρωτική χώρα μέχρι σήμερα. Βέβαια, το Εθνικό Κτηματολόγιο ιδρύθηκε πριν από αρκετά χρόνια. Αλλά μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνει τις ιδιοκτησίες στις περισσότερες πόλεις και κωμοπόλεις.
Η Κέρκυρα ωστόσο στο τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων το 1815, ήλθε υπό βρετανική Διοίκηση. Οι Βρετανοί εισήγαγαν το Κτηματολόγιο και εκεί καταχωρίσθηκαν μία σειρά από δημοτικά ακίνητα, ακόμη και μετά το 1864 που το νησί προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. Η Ρόδος κατακτήθηκε στον πόλεμο του 1912 εναντίον της Τουρκίας από την Ιταλία. Παρέμεινε υπό ιταλική κατοχή μέχρι την παράδοση της χώρας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ιδρύθηκε στη Ρόδο το Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου.
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν, επομένως, παντού στη Ρόδο και σε κάποιους δήμους στην Κέρκυρα να ελέγξουν άμεσα αν ο πωλητής της γης είναι στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης. Στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να διορίσουν έναν δικηγόρο με τον έλεγχο για την αγορά ενός ακινήτου να διαρκεί μήνες. «Ο έλεγχος μπορεί να διαρκέσει σε μεμονωμένες περιπτώσεις έως και 600 ώρες εργασίας», λέει ο δικηγόρος κ. Αρθούρος Ζερβός από την πόλη της Κέρκυρας.
Ημερησία


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 σχόλια:

  1. αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

    Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
    Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +306972169483

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας,

    Είμαι η κυρία Δημόπουλου Αλεξάνδρα. Υποβάλλω μια προσφορά δανείου μεταξύ ατόμων για να μπορέσετε να επιτύχετε τα όνειρά σας χωρίς ανησυχίες.

    Γράφω το κείμενό μου σε αυτόν τον ιστότοπο για να σας βοηθήσω να πάρετε γρήγορη και σοβαρή χρηματοδότηση.

    Έτσι, εάν χρειάζεστε επείγοντα χρήματα, απαντήστε μου, ώστε να μοιραστώ την προσφορά μου.

    Το επιτόκιο μου είναι 3% και επεκτείνεται σε ολόκληρο το δάνειο. Η χρηματοδοτική μου ικανότητα ανέρχεται σε 4000 έως 500.000 ευρώ.

    Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το whatsapp: +33754577560

    Καλή μέρα σε σας.

    εγκάρδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσφορά δανείου μεταξύ σοβαρού και εύλογου ατόμου

    Άτομα Ελλάδα, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν Μαγιότ, παντού στον κόσμο Σας προσφέρω δάνειο από 5000 € έως 15.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να το επιστρέψουν με τόκο στο επιτόκιο είναι 3% για οποιοδήποτε ποσό ζητήθηκε. Το κάνω αυτό στην περιοχή:
    -Χρηματικό δάνειο
    - Εγχώριο δάνειο
    - Επενδυτικό δάνειο
    - Δάνειο αυτοκινήτου
    - Χρέος ενοποίησης
    - Αγορά επαναγοράς
    - Προσωπικό δάνειο
    - Είσαι κολλημένος
    Για όλα τα αιτήματά σας, επικοινωνήστε στην παρακάτω διεύθυνση
    Τηλέφωνο: +33752231752
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: garpatr1980@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειά σου

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουν 100% εγγύηση για ξένα δάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελατών
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπά. ..

    Έχουμε επίσης ένα δάνειο σε ολόκληρο νόμισμα με επιτόκιο 2% για όλα τα δάνεια .... Αν σας ενδιαφέρει να επιστρέψετε μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει μέσω

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Χαιρετισμοί,
    Κύριε Scott
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή