Το νόμο στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι της Λίνδου..Έσπασαν τα τοιχία για να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα

Το νόμο στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στην Λίνδο, μετά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθημερινά ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό κομφούζιο στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου...
 Άγνωστοι προχθές το βράδυ έσπασαν το πετρόκτιστο τοιχίο με το οποίο είχε κλείσει εντελώς ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων, ενώ χθες σε έκτακτη συνεδρίασή της η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση που είχε πάρει, με την οποία εισηγούνταν θετικά για την δημιουργία ιδιωτικού πάρκινγκ. Μάλιστα προτείνουν να μισθωθεί εκ νέου από τον Δήμο Ρόδου για να δοθεί λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που προέκυψε εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου.
Το χρονικό
Εδώ και μια περίπου εβδομάδα έκλεισε η μεγάλη αλάνα, αλλά και οι δύο μικρότεροι βοηθητικοί χώροι πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, που εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται ως δημόσιοι χώροι στάθμευσης, από τους κατοίκους της περιοχής, τους πολίτες που επισκέπτονται το Δημοτικό Κατάστημα της Λίνδου, τους εργαζόμενους, αλλά και τους τουρίστες, καθώς έπαψαν να μισθώνονται από τον Δήμο Ρόδου.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα οι ιδιοκτήτες του παραχώρησαν το οικόπεδο σε ιδιώτη ώστε να γίνει ιδιωτικό πάρκινγκ, καθώς δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για οποιαδήποτε άλλη χρήση, λόγω του ότι βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης.


Ωστόσο για να εγκρίνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία την συγκεκριμένη χρήση ζήτησε να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Απ’ ότι φαίνεται έως ότου υπάρξει έγκριση του φακέλου αδειοδότησης, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να κλείσουν με τοιχίο και τις τρεις εισόδους που οδηγούν στους χώρους στάθμευσης, κάτι όμως που δεν άρεσε στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της Λίνδου.

Έτσι προχθές το βράδυ άγνωστοι πήγαν στο σημείο και έσπασαν το νεόδμητο τοίχο, για να μπορούν να περνούν και να σταθμεύουν και πάλι ελεύθερα τα οχήματα στη μεγάλη αλάνα.
Ανάκληση απόφασης  από τη Δ.Κ. Λίνδου
Παράλληλα χθες το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου, η οποία ουσιαστικά αναίρεσε την θετική γνωμοδότηση που είχε δώσει με απόφασή της στις 10 Απριλίου 2014 για την δημιουργία ιδιωτικού πάρκινγκ.

Πιο συγκεκριμένα στην χθεσινή απόφαση αναφέρεται: «Με την υπ’ αριθμό 20/10-04-2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, είχαμε γνωμοδοτήσει ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας επιχείρησης – υπαίθριου χώρου στάθμευσης επί του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή ΒΙΓΛΙ – ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΛΛΟΣ Λίνδου, έκτασης 14.900,00 τ.μ., για την εξυπηρέτηση στάθμευσης οχημάτων επισκεπτών αλλά και κατοίκων, και εργαζομένων στη Λίνδο.

Ο εν λόγω χώρος στάθμευσης αποτελούσε για πολλά έτη χώρο στάθμευσης οχημάτων, είναι απολύτως απαραίτητος για τη λειτουργία του Οικισμού της Λίνδου, καθότι εξυπηρετούνται οι προσερχόμενοι δημότες στη Δημοτική Ενότητα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλοδαποί επισκέπτες, καθώς επίσης και ένα μεγάλο μέρος της τροφοδοσίας των παρακείμενων επιχειρήσεων και καταστημάτων, και ήταν ενοικιασμένος με μισθωτήριο συμβόλαιο από το Δήμο Ρόδου.

 Ανακαλούμε την υπ’ αριθμό 20/10-04-2014 απόφασή μας με την οποία είχαμε γνωμοδοτήσει θετικά ως προς τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης επί του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή ΒΙΓΛΙ – ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΛΛΟΣ Λίνδου, έκτασης 14.900,00 τ.μ., διότι οι ιδιοκτήτες έκλεισαν το χώρο αυτό ανεγείροντας τοίχο και δεν επιτρέπουν τη χρήση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, με τα έργα τα οποία έκαναν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την οικονομική ζωή του τόπου δεδομένου ότι οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να παρκάρουν και θα γυρίζουν πίσω, φεύγοντας από τον οικισμό της Λίνδου με τις ποιο άσχημες εντυπώσεις και με μεγάλη ζημιά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ζητούμε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, να επισπευστούν οι διαδικασίες εξεύρεσης λύσης ενοικίασης του εν λόγω χώρου από το Δήμο Ρόδου προκειμένου να γίνει χώρος στάθμευσης οχημάτων όπως ήταν και παλιά, ούτως ώστε να προσελκύουμε τους τουρίστες ενόψει της οικονομικής κρίσης και για την εύκολη παραμονή τους στον οικισμό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό και συνεχισθεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία της ζωής του τόπου μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι α) Βαλάσιος Διακογεωργίου και β) Βανέσα Παπαδημητρίου συμφώνησαν με τη εισήγηση του Προέδρου κ. Γιώργου Ελευθερίου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρυσοβαλάντης Λάμπης ανέφερε ότι διαφωνεί με την ανάκληση της υπ’ αριθμό 20/10-04-2014 απόφασή μας με την οποία είχαμε  γνωμοδοτήσει θετικά ως προς τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης επί του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή ΒΙΓΛΙ – ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΛΛΟΣ Λίνδου».
Μήνυση από την μισθώτρια
Εξάλλου όπως έγινε χθες γνωστό η μισθώτρια του ακινήτου, μαζί με τους ιδιοκτήτες, επρόκειτο να μεταβούν στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου για να καταθέσουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων για το σπάσιμο του τοιχίου. Μάλιστα όπως δηλώνουν στην «Ροδιακή» δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να επιτρέψουν την ελεύθερη είσοδο οχημάτων στο χώρο, έως ότου λάβουν την σχετική αδειοδότηση για την δημιουργία του χώρου στάθμευσης. Ακόμη κι αν η αδειοδότηση αφορά μόνο 80 με 100 θέσεις πάρκινγκ, όπως είχε αποκαλύψει η «Ρ» σε προηγούμενο δημοσίευμά της.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι στο χώρο πρόκειται να τοποθετηθούν άμεσα κάμερες, ώστε να καταγράφουν οποιαδήποτε κίνηση εντός του οικοπέδου 24 ώρες το 24ωρο, ενώ επιπλέον σκέφτονται σοβαρά να προσλάβουν και εταιρεία security για την φύλαξη του χώρου, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου