Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στη Μεσαιωνική Πόλη από κλιμάκιο του Δήμου – Επικρατεί αλαλούμ!

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στην Παλιά Πόλη πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταστηματάρχες έχουν..
συμμορφωθεί με τις υποδείξεις για τους κοινόχρηστους χώρους και την γενικότερη ευταξία.
Στο κλιμάκιο μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Τέρης Χατζηιωάννου και Γιώργος Κακούλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Μανδρακός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μιλτιάδης Παγκάς και οι τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Γ. Μπελιγράδης, Κ. Στυλιανού, Φ. Καράμπελα.
Το κλιμάκιο ξεκίνησε από την Πύλη Ντ΄Αμπουάζ, πέρασε από την οδό Ορφέως, την οδό Σωκράτους,  κατέληξε στην πλατεία Ιπποκράτους και από εκεί κατευθύνθηκε προς την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.
Οι συστάσεις έπεσαν «βροχή» προς τους καταστηματάρχες καθώς διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και μάλιστα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου προειδοποίησε, πως επίκεινται κατασχέσεις από μικτά κλιμάκια σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες με τις υποδείξεις και την νομοθεσία. Επιπλέον, συστάσεις έγιναν και για τους «κράχτες», φαινόμενο το οποίο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και αποτελεί μόνιμη πληγή για την Παλιά Πόλη.
Το κλιμάκιο άκουσε τα παράπονα και των καταστηματαρχών για την γενικότερη κατάσταση και την μειωμένη κίνηση που καταγράφεται στην Παλιά Πόλη, ωστόσο οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, κατέστησαν σαφές, πως δεν μπορεί το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς να μην προστατεύεται, όχι μόνο από την δημοτική αρχή αλλά και από όλους όσοι ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά  σε αυτό.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που κατελήφθη να έχει παραβιάσει το νόμο για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων αντέδρασε στις συστάσεις και επιτέθηκε φραστικά στα μέλη του, καθυβρίζοντάς τα, αρνούμενος να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις.
Το επεισόδιο έληξε, χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω έκτροπα, καθώς τα μέλη του κλιμακίου του Δήμου Ρόδου, δεν ήθελαν να δώσουν έκταση, έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις και τον προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, διαφορετικά θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και όπως επισημάνθηκε, παρόμοιοι έλεγχοι θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με στόχο την προστασία του Μνημείου αλλά και την ευταξία.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου