Λήξη συναγερμού σε Σύμη – Ρόδο: Οι δύο βάρκες επέστρεψαν στην Τουρκία

Επέστρεψαν στην Τουρκία χωρίς να εισέλθουν καθόλου στα Εθνικά  Χωρικά Ύδατα οι δύο βάρκες με τα περίπου 50 άτομα, πιθανότατα πρόσφυγες και μετανάστες οι όποιοι εντοπίστηκαν από τα ναυτικά παρατηρήτρια να αποπλέουν από τις τουρκικές ακτές.

Αυτή την στιγμή δεν πλέει τίποτα στην περιοχή εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων πλην ορισμένων σκαφών αναψυχής τα οποία είναι εντοπισμένα και ταυτοποιημένα από τα ελληνικά παρατηρητήρια και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα άγνωστο ναυτικό ίχνος.
Για κάλο και για κακό πάντως στην περιοχή βρίσκονται δύο μονάδες του ΠΝ η ΤΠΚ Βότσης τύπου  LA COMBATTANTE IIIb, η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» ενώ δύο ελικόπτερα Super Puma AS-332C-1 βρίσκονται στην περιοχή σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
Τηλεγράφημα του Reuters πριν από λίγη ώρα μιλούσε για απογείωση 2 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Αεροπορίας με αποστολή να ερευνήσουν  για κλοπή δύο σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής, πιθανότατα από πραξικοπηματίες.
Όμως όπως αναφέρουν άριστα ενημερωμένες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο pronews.gr  κανένα από τα δύο τουρκικά F-16 δεν κινήθηκε εκτός της χερσαίας περιοχής της Μαρμαρίδας και κατά συνέπεια κανένα από τα δύο μαχητικά δεν εισήλθε στο Αιγαίο.
Έτσι  αυτό σημαίνει ότι τα δύο τουρκικά αεροσκάφη αναζητούσαν πιθανότατα τους πραξικοπηματίες από την ομάδα των Μπορντό Μπερελί που εξακολουθούν να διαφεύγουν  στα δάση της περιοχής και που την Παρασκευή είχαν αποπειραθεί να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Μαρμαρίδα.
pronews.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου