Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και οδηγού τουριστικού λεωφορείου

Μια σειρά από ανώνυμα δημοσιεύματα σε blogs στο διαδίκτυο αλλά και σε ιστοσελίδα εβδομαδιαίας αθηναϊκής εφημερίδας, αναπαράγουν αστήρικτες κατηγορίες εις βάρος επιτελών..
της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου οι οποίοι φέρονται να μην έχουν επιληφθεί για τον πειθαρχικό κολασμό αρχιφύλακα, ο οποίος ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, συνεπλάκη με οδηγό λεωφορείου.
Οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ του 49χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο ΑΤ Αρχαγγέλου και του 60χρονου οδηγού τουριστικού λεωφορείου, την 7η Ιουλίου 2016, θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που προκλήθηκε μετά την υποβολή μηνύσεως από τον δεύτερο ενώπιον των αστυνομικών του ΑΤ Ρόδου αλλά και αντίθετης μηνύσεως που θα υποβάλει ο πρώτος, μέσα στις προσεχείς ημέρες μέσω του δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή.
Σε ό,τι αφορά ωστόσο το πειθαρχικό μέρος της υποθέσεως έχει από την 13η Ιουλίου 2016 ανατεθεί στον Αστυνόμο Β’ κ. Βασίλειο Μαργαρίτη, υποδιοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, από τον αστυνομικό διευθυντή ταξίαρχο κ. Φώτη Νικολόπουλο, η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για την εξακρίβωση τους συμβάντος για τυχόν καταλογισμό στον αρχιφύλακα ή σε άλλον υπαίτια εμπλεκόμενο στην υπόθεση αστυνομικό πειθαρχικών ευθυνών. Η Ε.Δ.Ε. σύμφωνα με την ίδια παραγγελία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.
Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα έγινε αναπαραγωγή στο διαδίκτυο του ακόλουθου ρεπορτάζ:
«Ανάστατη η τοπική κοινωνία
Ρόδος: Καθεστώς ατιμωρησίας για αστυνομικό που φέρεται να εμπλέκεται σε ξυλοδαρμούς
Εναντίον του Αστυνόμου Σ.Π. υποβλήθηκε μήνυση από οδηγό πούλμαν για βιαιοπραγία – Σε μία παρόμοια υπόθεση είχε εμπλακεί και πριν λίγους μήνες – Μέχρι στιγμής καμία ΕΔΕ δεν έχει προχωρήσει
Ανάστατη παρουσιάζεται η κοινωνία της Ρόδου από απανωτά κρούσματα βίας αλλά και την απουσία βούλησης πάταξης αυτών. Ειδικότερα, εντύπωση έχει προκαλέσει η προσπάθεια να μείνει χαμηλά, όπως αναφέρεται εκ μέρους τοπικών εκπροσώπων, υπόθεση ξυλοδαρμού οδηγού τουριστικού πούλμαν από Αστυνόμο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
Πρόκειται για τον Αστυνόμο Σ.Π. ο οποίος με μήνυση επαγγελματία οδηγού προ ημερών κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία, όμως μέχρι στιγμής καμία ΕΔΕ δεν έχει προχωρήσει και η υπόθεση μένει στα αζήτητα.
Πηγές αναφέρονται σε επεισόδιο που δεν είναι το μόνο στο μεγάλο τουριστικό νησί της χώρας καθώς αντίστοιχο και από το ίδιο και πάλι πρόσωπο είχε υπάρξει προ λίγων μηνών με τον ξυλοδαρμό δημοτικού αστυνομικού σε μια ακόμη περίπτωση που δεν προχώρησε. Ήδη για το θέμα έχουν ενημερωθεί μάλιστα και κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία μιλούν για συνθήκες αυθαιρεσίας στο νησί».
Ο αρχιφύλακας αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται και σύμφωνα με τις πληροφορίες υποστηρίζει ότι την 7η Ιουλίου 2016 και ώρα 21.50 μετέβαινε με την σύζυγο του σε εστιατόριο με το αυτοκίνητο του. Κινούμενος στην οδό Ευκαλύπτων στα Κολύμπια, λίγο πριν την διασταύρωση των οδών Βιέννης και Ευκαλύπτων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σταμάτησε. Μπροστά του, όπως διατείνεται υπήρχαν 6-7 αυτοκίνητα και ακολουθούσαν κι άλλα.
Κάποιοι πολίτες προσπαθούσαν να διευκολύνουν την κυκλοφορία ενώ στην πορεία διαπίστωσε ότι ένα τουριστικό λεωφορείο, που φέρεται να είχε μπει στην οδό από μονόδρομο είχε προκαλέσει το μποτιλιάρισμα κλείνοντας τον δρόμο. Ο αρχιφύλακας υποστηρίζει ότι η ρύθμιση της κυκλοφορίας γινόταν ανορθόδοξα και παράνομα και ότι ο ίδιος απευθύνθηκε στον οδηγό του λεωφορείου ζητώντας του να συμμορφωθεί διότι εκινείτο σε μονόδρομο.
Το ένα έφερε το άλλο και όπως ισχυρίζεται ο αρχιφύλακας, ο οδηγός του πέταξε ένα κουβά που είχε στο λεωφορείο στο κεφάλι και εκείνος στη συνέχεια συνεπλάκη μαζί του.
Ο αρχιφύλακας διατείνεται με επίκληση ιατρικής βεβαίωσης ότι έσπασε δύο πλευρά και ότι του προκλήθηκαν εκδορές και εκχυμώσεις, ενώ λίγη ώρα αργότερα ενημέρωσε σχετικά με εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων και το ΑΤ Αρχαγγέλου.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες…


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου