Πικρία και παράπονα από την εθελοντική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών Σαλάκου

Την έντονη πικρία και τα παράπονά τους εξέφρασαν χθες μέσω ανάρτησής τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, για το γεγονός ότι ύστερα από τρία χρόνια ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αναγνωριστούν επισήμως ως εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο...
 Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» ένα από τα μέλη της προσπάθειας αυτής, ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος «εδώ και τρία χρόνια τα 22 άτομα που συμμετέχουμε σε αυτή την ομάδα, προσπαθούμε να αναγνωριστούμε επισήμως ως εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Ρόδο.

Έχουμε πληρώσει αποκλειστικά από την τσέπη μας τους γιατρούς, τα υλικά και κάθε τι άλλο που χρειάστηκε, έχουμε δώσει το «παρών» σχεδόν σε κάθε περιστατικό πυρκαγιάς. Και όχι για να μας πουν ευχαριστώ ή μπράβο, αλλά γιατί αυτό είναι το μεράκι μας, αυτή είναι η αγάπη μας.

Να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε όσο αυτό είναι εφικτό στην προστασία της περιοχής μας. Να ενώσουμε τη δική μας αγάπη με την αποφασιστικότητα και την θέληση των παιδιών της Πυροσβεστικής για να σώσουμε ότι απέμεινε».   

 Ωστόσο τρία χρόνια τώρα πάντα η πολυπόθητη αναγνώριση κάπου «σκοντάφτει» σύμφωνα με τον κ. Εγγλέζο, ο οποίος εξηγεί ακριβώς που υπάρχει το πρόβλημα: «Ο φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα για την αναγνώριση, πηγαίνει συνέχεια από τον Δήμο Ρόδου που είναι ο αρμόδιος για την σύνταξή του, προς την Πυροσβεστική, πάντα με κάποια έλλειψη εγγράφου και συνεπώς γυρνάει ξανά πίσω χωρίς έγκριση. Τρία χρόνια τώρα πάντα λείπει κάποιο χαρτί».

 Και συνεχίζει ο κ. Εγγλέζος λέγοντας: «Φτάσαμε στο σημείο να εκφράζουμε την πικρία μας, γιατί βλέπουμε στις άλλες περιοχές της Ελλάδας τα κλιμάκια να γίνονται άμεσα με πρωτοβουλία των Δήμων και εδώ εμείς παρακαλάμε.

Όταν μάλιστα το όλο θέμα είναι σε γνώση του Δημάρχου κ. Χατζηδιάκου και έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό για να διευθετηθεί. Δυστυχώς όμως θα πρέπει να ξαναζητήσουμε την παρέμβαση του Δημάρχου για να δοθεί λύση.

Είναι όμως δυνατόν να χρειάζεται μονίμως η παρέμβασή του για ένα θέμα που είναι προς όφελος όλων μας; Αυτό το πράγμα είναι κατάντια. Στην ουσία πρόκειται όχι μόνο για προσφορά στον τόπο μας, αλλά και για σημαντική βοήθεια προς τον Δήμο», κατέληξε ο κ. Εγγλέζος.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου