ΕΚΤΑΚΤΟ :Πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άγκυρα, ενώ επιστρατεύτηκε σύσσωμο το προσωπικό της Αστυνομίας. Διεκόπη η κυκλοφορία στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, ελικόπτερα ίπτανται πάνω από την Κωνσταντινούπολη (Pics+Vids)

Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ εικόνες από μαχητικά αεροσκάφη να ίπτανται πάνω από την Άγκυρα, κάνουν τον γύρο του κόσμου.


Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, δυνάμεις του στρατού επιχειρεί αυτή τη στιγμή απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία

Ο στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωντσταντινούπολη και την κρατική τηλεόραση, ενώ επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει, πως "ανέλαβε την εξουσία της χώρας, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα"
Εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκό πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν πλάνα, στα οποία φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου.


Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που επικαλείται το Reuters, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου