Οδηγίες για την εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό

Έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου, απηύθυνε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και...
Προσχολικής Αγωγής κα Λίτσα Κρεμαστινού, λέγοντας ότι η περίοδος για τις αιτήσεις ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αυτό αφορά ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσα από το οποίο θα μπορούν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους, για την προσεχή σχολική περίοδο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν δίδακτρα.
«Αυτό αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου. Πέρσι είχαμε περίπου 450 παιδιά. Καλούμε τους γονείς να κάνουν αιτήσεις με ηλεκτρονική μορφή. Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να απευθύνονται στα προσχολικά κέντρα για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν».
Τα αποτελέσματα θα βγουν στις 24 Αυγούστου. Από τις 25 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για όποιο βρεφονηπιακό σταθμό επιλέξουν. Σημειώνεται ότι υπάρχουν συνολικά, 17 βρεφονηπιακοί σταθμοί στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ρόδου και τα κριτήρια επιλογής δεν γίνονται από την δημοτική αρχή, αλλά από το αρμόδιο υπουργείο.
ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 
ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Την προσεχή Δευτέρα 18  Ιουλίου, θα καταβληθούν –το πιθανότερο- τα επιδόματα πρόνοιας στους 2.500 δικαιούχους. Όπως ανακοίνωσε χτες, η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού, σημειώθηκε  καθυστέρηση στην κατάθεση των χρημάτων από το υπουργείο. «Η διαδικασία ξεκίνησε την Δευτέρα, τα χρήματα βρίσκονται ήδη στα ταμεία αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω τραπεζών. Το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα καταβληθούν στους δικαιούχους για όλες τις κατηγορίες. Εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε την υπογραφή του Επιτρόπου».  Το κονδύλι για τα επιδόματα πρόνοιας στους δικαιούχους όλων των κατηγοριών της περιοχής μας, ανέρχεται στο 1,8εκ. ευρώ περίπου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου