Μειώθηκαν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Ρόδο

Σε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού στην Ρόδο, προέβη η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, η κ. Χατζηλαζάρου δήλωσε τα εξής: «Κατ’ αρχήν τα ημερόπλοια συνδέουν το νησί μας με το Μαρμαρίς, το Φετιγιέ και άλλα λιμάνια της γείτονας χώρας, αλλά λόγω των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων, παρατηρούμε μείωση. Ο κόσμος που έρχεται ετησίως στην Ρόδο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, είναι της τάξης των 160.000. Αυτό συνιστά μεγάλη δυναμική η οποία από ό,τι φαίνεται –σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις- θα έχει πτώση. Εκείνο όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι εκτάκτως σήμερα (χτες) προσέγγισε το λιμάνι της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο “Queen Victoria” το οποίο είχε προγραμματίσει να έλθει μία ημέρα αργότερα, έχοντας 2.000 επιβάτες και 978 άτομα πλήρωμα».
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, έχουμε αναγγελίες για μια σειρά από προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
Πρόκειται για:
– Royal Princess (7/7 – 28/7)
– Eurodam (24/7-28/8)
– Celebrity Constellation (19/10)
– Celebrity Reflection (25/7)
– MSC Magnific (15/1 – 17/2/17) & (22/3/2017)
«Θεωρώ ότι τουλάχιστον στο κομμάτι της κρουαζιέρας, αλλά χωρίς αυτή την στιγμή να μπορούμε να δώσουμε κάποια ασφαλή δεδομένα θα είμαστε στα περσινά πλαίσια, παρά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας, είναι οι προσεγγίσεις αυτές να βρίσκονται κάτω από τους κανόνες ασφαλείας που έχει καθορίσει το λιμάνι της Ρόδου και οι επισκέπτες μας να μπορέσουν να έχουν μια όμορφη διαμονή ώστε να επιλέξουν τις κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν την Ρόδο στις επόμενες επιλογές τους» όπως τόνισε.
Σε ερώτηση σχετικά με τις πτήσεις τσάρτερ που έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, η αντιδήμαρχος Τουρισμού δήλωσε: «Προς το παρόν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις αλλά πιστεύω ότι θα επανέλθουν. Εμείς πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση διότι οι πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα χώρα μάς επηρεάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου