Σύλληψη 29χρονου Αλβανού για ληστείες στη Ρόδο

Στην σύλληψη ενός 29χρονου Αλβανού, κατηγορούμενου για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που...
ενώθηκαν σε ομάδα για την διάπραξη ληστειών, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Ο 29χρονος φέρεται να συμμετείχε, σε πολυμελές κύκλωμα Αλβανών “ληστών”, που έδρασαν στο νησί της Ρόδου και «χτυπούσαν» ηλικιωμένα κυρίως θύματα.
Κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε ληστεία είναι ένας 36χρονος Αλβανός, που είναι ήδη κρατούμενος, για υπόθεση σωματεμπορίας στο Φαληράκι. Ο 36χρονος είχε συλληφθεί μετά από έφοδο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 9ης Μαΐου 2016 σε στριπτιζάδικο στο Φαληράκι, όπου συνελήφθησαν τρείς αλλοδαπές, που εκδίδοντο, αλλά κι ακόμη μια 17χρονη Ρουμάνα, που φέρεται να συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων κυκλώματος σωματεμπορίας.
Ως εμπλεκόμενοι φέρονται και ο αδελφός του ανωτέρω, ηλικίας 33 ετών, ένας 35χρονος, που κρατούνται ως παρανόμως διαμένοντες στη χώρα και εκκρεμεί σε βάρος τους διαδικασία για την διοικητική τους απέλαση.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 3 Αλβανοί, αγνώστων στοιχείων, ενώ ηγετικό ρόλο φέρεται να έχει άτομο με το όνομα «Ivan», που συμμετείχε τουλάχιστον σε δύο ληστείες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι μέλη της σπείρας:
•    Την 19.09.2015, υπό την καθοδήγηση του έγκλειστου Αλβανού μπήκαν σε κατοικία στο Φαληράκι της Ρόδου και αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό.
• Την  17.08.2015, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπών στις Καλυθιές και αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό.
• Την 26.04.2015, παραβίασαν κατοικία ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Ανακρίτριας και παρουσία του συνηγόρου του κ. Κ. Αβδελή, ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου