Πήγαν καλά και φέτος τα Ροδιτόπουλα στις Πανελλαδικές – Πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες

Την ώρα που έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών από τα στατιστικά...
στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας χθες, προκύπτει πως φέτος θα παρατηρηθεί συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες λόγω, κυρίως, της διαβαθμισμένης δυσκολίας των θεμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35% των μαθητών, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.
Από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων προκύπτει ότι οι Ιατρικές Σχολές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ίσως και υψηλότερα, πτωτική θα είναι η τάση στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές ενώ αυξομοιώσεις θα σημειωθούν στις ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Εκτιμήσεις ανά 
επιστημονικό πεδίο
1ο επιστημονικό πεδίο
Οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας τις βάσεις. Αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης  καθώς και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.
2ο επιστημονικό πεδίο
Εκτιμάται ότι θα υπάρξει συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν έδαφος.
3ο επιστημονικό πεδίο
Για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.
4ο επιστημονικό πεδίο
Η  είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι. Το γεγονός αυτός ενδέχεται να φέρει μείωση των βάσεων.
5ο επιστημονικό πεδίο
Αναμένεται πτώση των βάσεων καθώς οι επιδόσεις των μαθητών φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά με ποσοστό 78% να έχει γράψει κάτω από τη βάση.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Στην Ρόδο, τα αποτελέσματα για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν μεταβιβάστηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με συνέπεια να καθυστερήσει η διαδικασία.
«Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν ηλεκτρονικά. Έφτασαν γύρω στις 11 παρά είκοσι με το ταχυδρομείο και αργότερα τα πήραν τα σχολεία. Εμείς τα σκανάραμε για να τα στείλουμε με ηλεκτρονικό τρόπο στα υπόλοιπα νησιά, γι’ αυτό και σημειώθηκαν καθυστερήσεις», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο προϊστάμενος κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης.
Σχετικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων, ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε ικανοποιημένος καθώς κυμάνθηκαν σε πολύ καλό επίπεδο: «Αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως τα θέματα στις πανελλαδικές ήταν εύκολα. Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όσους υποψήφιους πήγαν πολύ καλά στις εξετάσεις και συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες. Ωστόσο, και σε όσους δεν τα κατάφεραν, θέλω να πω ότι μπορούν να επιλέξουν είτε να δώσουν ξανά εξετάσεις είτε να προσανατολιστούν σε κάτι άλλο που θα τους ταιριάζει. Κάθε εμπόδιο για καλό».
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ – 19.466 ΜΟΡΙΑ
“Τελικά ήταν πιο εύκολο απ΄όσο περίμενα και απ΄όσο μας έλεγαν. Αγχωθήκαμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πιστεύω. Πρώτη μου προτίμηση στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα ειναι η Φαρμακευτική Αθηνών”.
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ –  19.453 ΜΟΡΙΑ
“Δεν ήταν τόσο δύσκολα τελικά όσο περίμενα. Την τελευταία χρονιά διάβασα περισσότερο, η προσπάθεια ήταν πιο έντονη αν και δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Θέλω να ακολουθήσω την ιατρική”.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΣΤΗΣ – 18.728 ΜΟΡΙΑ
“Φέτος ήταν πιο έντονη η προσπάθειά μου από πέρυσι. Ηταν δύσκολος αγώνας, αλλά τα θέματα ήταν ευκολότερα απ΄όσο υπολόγιζα. Θα ακολουθήσω την Βιολογία”.
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΧΑΣΑΠΗ – 17.378 ΜΟΡΙΑ
“Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό μέχρι να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Διάβασα πολύ καθ΄όλη τη διάρκεια του Λυκείου και όχι μόνο την τελευταία χρονιά. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στις σχολές που θα επιλέξω, έχω πολλά στο μυαλό μου. Τις επόμενες ημέρες, θα αποφασίσω”.
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΚΙΑΔΑ –  18.946 ΜΟΡΙΑ
“Ηταν μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Απαιτούσε πρόγραμμα και ψυχική δύναμη. Δεν αρκούσε μόνο να είναι κάποιος καλά διαβασμένος και πόσο κουράγιο είχε για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. Ηταν απαραίτητο να έχει κανείς καλές βάσεις. Αυτές με βοήθησαν πάρα πολύ. Θα ακολουθήσω την Ιατρική”.
ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ -18.844  ΜΟΡΙΑ
“Ηταν ένας δύσκολος αγώνας. Απαιτούσε αρκετό διάβασμα αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ψυχολογικός παράγοντας. Θα ακολουθήσω την Ιατρική”.
ΑΘΗΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ – 18.452 ΜΟΡΙΑ
“Ηταν μία δύσκολη διαδικασία, απαιτούσε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση και βέβαια συστηματικό διάβασμα σε όλη τη διάρκεια του Λυκείου και όχι μόνο την τελευταία χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Πρώτη μου προτίμηση θα είναι η Αγγλική Φιλολογία”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗΣ – 18.347 ΜΟΡΙΑ
“Ηταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο επειδή είχε αρκετό διάβασμα αλλά και επειδή υπήρχε και σωματική κόπωση και μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα ως προς το πρόγραμμα μελέτης. Ηταν επίπονο όλο αυτό, ωστόσο δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι τα μαθηματικά”.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ – 18.264 ΜΟΡΙΑ
“Ο αγώνας ήταν δύσκολος, φέτος διάβαζα εντατικά. Βέβαια και στην πρώτη και στην δευτέρα λυκείου διάβαζα, αλλά φέτος η προσπάθεια ήταν πιο εντατική και μέχρι αργά το βράδυ. Εκοψα τις πολλές εξόδους και επικεντρώθηκα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν ξέρω ακόμα ποιες σχολές θα επιλέξω, το ψάχνω”.
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ – 15.615 ΜΟΡΙΑ
“Μας έλεγαν ότι είναι σχετικά εύκολα, αλλά τελικά δεν ήταν. Αποδείχθηκε ότι η διαδικασία έκρυβε πολλές παγίδες που έπρεπε να προσέξουμε. Περίμενα υψηλότερη βαθμολογία για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στις σχολές που θα δηλώσω στο μηχανογραφικό μου δελτίο”.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – 15.898 ΜΟΡΙΑ
“Τα θέματα, πιστεύω, πως ήταν εύκολα φέτος ωστόσο με βάση το γεγονός πως πολλά παιδιά δεν τα πήγαν καλά, ίσως και αυτό να ειναι προσωπική μου εκτίμηση. Ηταν θετικό πως τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Την τελευταία χρονιά διάβασα εντατικά και τα έδωσα όλα. Θέλω να ακολουθήσω την εφαρμοσμένη πληροφορική”.
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΝ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ – 15.400 ΜΟΡΙΑ
«Είχα μια αρκετά δύσκολη προετοιμασια. Προσωπικά με ενδιαφέρουν οι Πολυτεχνικές Σχολές ή Ηλεκτρολόγων αλλά αποφάσισα να πάω για σπουδές στην Αγγλία. Είναι πιθανότερο να μείνω εκεί όταν ολοκληρώσω τις σπουδές μου γιατί πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμα».
ΣΠΥΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – 19.186 ΜΟΡΙΑ
«Προσανατολίζομαι να δηλώσω για Ιατρική και θα ήθελα της Θεσσαλονίκης. Ήταν μια περίοδος δύσκολη, με πολύ διάβασμα. Σίγουρα δεν είναι ποτέ το ίδιο κάθε χρόνο».
ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑ – 17.533 ΜΟΡΙΑ
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά με σκληρή προετοιμασία. Θέλω να περάσω στη Νομική, αν δεν ανέβουν οι βάσεις».
ΑΛΒΑΝΑΚΗ ΕΥΗ – 16.656 ΜΟΡΙΑ
«Προσωπικά θα δηλώσω για Ηλεκτρολόγους Μηχανολόγους – Μηχανικούς και Υπολογιστές. Ναι, διάβασα πολύ τον προηγούμενο χρόνο. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, αλλά είχα στο πλευρό μου τους καθηγητές μου, που με στήριξαν πολύ».
ΜΠΕΛΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – 16.881 ΜΟΡΙΑ
«Είχα μια πολύ απαιτητική προετοιμασία, με πολύ διάβασμα. Θέλω να δηλώσω Αγγλική Φιλολογία, ή ΜΜΕ ή Ψυχολογία, ή Ευρωπαϊκές Σπουδές».
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ 17.549 ΜΟΡΙΑ
“Η διαδικασία ήταν σχετικά εύκολη, απαιτούσε όμως πολύ διάβασμα αρκετές ώρες την ημέρα. Ως πρώτη προτίμηση θα δηλώσω το Οικονομικό Αθηνών”.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΟΜΠΟΥ 17.145 ΜΟΡΙΑ
“Ηταν πιο εύκολο απ΄όσο μου περιέγραφαν και απ΄όσο περίμενα …ψυχολογία. Θα ακολουθήσω τις ανθρωπιστικές σπουδές”.
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΛΙΑΔΑΚΗ 16.563 ΜΟΡΙΑ
“Η διαδικασία δεν ειναι εύκολη, παίζει όμως ρόλο και η τύχη. Σημαντικό ήταν να υπάρχει πρόγραμμα στο διάβασμα και καλή ψυχολογία. Περίμενα υψηλότερη βαθμολογία πάντως. Δεν ειμαι σίγουρη για τις σχολές που θα δηλώσω αλλά με ενδιαφέρει η ψυχολογία και η δημοσιογραφία”
ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΙΧΑΗΛ-ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – 19.452 ΜΟΡΙΑ
«Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Χρειάστηκαν αρκετές θυσίες. Νομίζω ότι με σωστή προετοιμασία όλα γίνονται. Προσανατολίζομαι να δηλώσω στη Νομική ή Ιστορικό-Αρχαιολογικό».
ΚΑΡΑΒΟΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ – 19.307 ΜΟΡΙΑ
«Προσωπικά ενδιαφέρομαι να δηλώσω Ιατρική. Η χρονιά ήταν δύσκολη, είχε πολύ διάβασμα αλλά στο τέλος, τα θέματα που έπεσαν ήταν πιο εύκολα από όσο περιμέναμε».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΝΝΑΣ – 18.990 ΜΟΡΙΑ
«Προσωπικά προσανατολίζομαι να δηλώσω στο Πολυτεχνείο – Μηχανολόγων – Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων. Συγκριτικά με όσα έλεγαν και με αυτό που φανταζόμασταν και περιμέναμε, ήταν πιο δύσκολα. Χρειάστηκε πολλή δουλειά».
ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΤΡΙΚΟΙΛΗ – 18.539 ΜΟΡΙΑ
«Χρειάστηκε εντατική προετοιμασία. Αν ήσουν συνειδητοποιημένος και διάβαζες πολύ θα τα κατάφερνες. Προσανατολίζομαι να δηλώσω Ιατρική».
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – 18.576 ΜΟΡΙΑ
«Προσωπικά ενδιαφέρομαι να δηλώσω στην Κτηνιατρική. Ήταν μια δύσκολη προετοιμασία. Πιστεύω ότι όλοι δουλέψαμε πολύ. Ο κάθε μαθητής με τον δικό του τρόπο. Σίγουρα ήθελε να έχεις πρόγραμμα».
ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό -θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.g, να τροποποιούν το Προσωρινό Μηχανογραφικό Δελτίο ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). -μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8Ιουλίου,εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. ΣΤ2).
Προθεσμία υποβολής 
Μηχανογραφικού Δελτίου
Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 15-6-2016οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνοπρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωσητων βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.
Δικαίωμα υποβολής
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ με το νέο σύστημα έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 με το νέο σύστημα.
Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα ΓΕΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.
Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για νέα εξέταση με το νέο σύστημα, δεν ανακάλεσαν την Αίτηση-Δήλωση πριν τις εξετάσεις και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων με το παλαιό σύστημα, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον είναι κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2014 ή 2015 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β́).
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΤΟΑΝΟΓΛΟΥ    ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ    18981 ΜΟΡΙΑ
ΒΑΚΙΑΝΗ    ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ    18908 ΜΟΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ    ΑΝΔΡΙΑΝΑ    18682 ΜΟΡΙΑ
ΚΑΤΑΒΕΝΑΚΗ    ΦΑΙΔΡΑ    18475 ΜΟΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΧΑΙΡΑ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    17905 ΜΟΡΙΑ
ΦΙΡΟΓΛΑΝΗ – ΜΟΣΧΗ    ΜΑΡΙΑΝΘΗ    17889 ΜΟΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    ΣΩΤΗΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ     17855 ΜΟΡΙΑ
ΣΠΑΝΑΚΑΡΑ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ    17565 ΜΟΡΙΑ
ΚΑΡΡΑΣ    ΠΑΥΛΟΣ-ΣΠΥΡΟΣ    17486 ΜΟΡΙΑ
ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    17300 ΜΟΡΙΑ
ΚΕΛΕΣΗ    ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΜΙΧΑΕΛΑ    16990
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΣΤΕΡΓΙΟΣ    16677 ΜΟΡΙΑ
ΜΠΟΚΟΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ    16508 ΜΟΡΙΑ
ΖΙΩΓΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    16492
ΚΑΚΑΚΗΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ    16343
ΚΟΛΑΗ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    16056
ΑΒΔΕΛΙΔΗΣ    ΑΓΓΕΛΟΣ    15972
ΜΕΓΓΙΟΥ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ    15870
ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    15781
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    15456
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ    15213
ΤΣΙΓΚΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    15186
ΧΩΡΙΤΗΣ    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    15045


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου