Μια από τις πιο θλιβερές εικόνες της χθεσινής φωτιάς στη Ρόδο...Τα ελάφια σε απόγνωση αναζητούν τα... μονοπάτια τους που έγιναν στάχτη

Τις... πληγές της μία προς μία θα μετρήσει με το πρώτο φως της ημέρας η Νότια Ρόδος...
Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Απολακκιάς, κατάφερε να μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δασικής, καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης, λίγο πριν τεθεί υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Η αποτίμηση για το πόσο μεγάλη ήταν η καταστροφή , τι έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει και αν ο συντονισμός και οι παρεμβάσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο ήταν αυτές που έπρεπε, θα γίνει σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση η φωτιά άφησε πίσω της θλίψη και πόνο. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναμένεται να προσδιοριστούν απο τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που ήδη συγκέντρωσαν αρκετές πληροφρίες και στοιχεία.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίήκησης Αιγαίου κος Νίκος Θεοδωρίδης που βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, είναι ενδεικτική και συμβολική ίσως για τη νέα περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώθηκε στο νησί μας: Το αρσενικό ελάφι ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ, σε πλήρη απόγνωση, να αναζητεί μέσα από τα αποκαίδια τον δρόμο να επιστρέψει στο κοπάδι και στο λημέρι του...


Φώτο Νίκος Θεοδωρίδης
Φώτο Νίκος Θεοδωρίδης
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου