Ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 30.000€

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο υπήκοος Αλβανίας...
H. E. του X. 24 ετών και σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ ο συγκατηγορούμενος ομοεθνής του του A. Α. του G. 25 ετών.
Οι ανωτέρω, που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινές κάθειρξης  14 ετών και 15 ετών αντίστοιχα.
Αθώος είχε κριθεί από τον πρώτο βαθμό στη ίδια υπόθεση ο D. R. του Q. 21 ετών.
Στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφορία που ήθελε τον πρώτο μαζί με τον δεύτερο να διακινούν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Λάρδο.
Την 12 Νοεμβρίου 2012 και περί ώραν 15.00 αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, προσποιούμενος τον χρήστη τηλεφώνησε σε κινητό τηλέφωνο του πρώτου και συμφώνησε μαζί του για την αγορά 100 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι 2.000 ευρώ.
Την 17:00 ώρα της 12ης Νοεμβρίου 2012, ο αστυνομικός μετέβη, έχοντας προσημειώσει τα 2.000 ευρώ και συναντήθηκε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν στην υπ’ αριθμ. ΡΚΤ-983 δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Ο αστυνομικός παρέδωσε τα λεφτά στον πρώτο κατηγορούμενο και οι συνάδελφοί του, που παρακολουθούσαν την περιοχή, έσπευσαν να τους ακινητοποιήσουν. Οι δύο Αλβανοί έριξαν στο έδαφος τα ναρκωτικά και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών φέρονται να δέχτηκαν χτυπήματα από τους Αλβανούς διακινητές κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Επιπλέον στην προσπάθεια διαφυγής τους φέρονται να προσέκρουσαν με τη μοτοσυκλέτα σε πινακίδα οδικής κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και την πρόκληση φθορών στο δίκυκλο.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 112 γραμμαρίων.
Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον πρώτο κατηγορούμενο βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε βραχώδη περιοχή της Λάρδου, όπου ανέλαβε από καβάτζα και τους παρέδωσε μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 197 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος κ. Γ. Γλύκας.
-Ως ανυποστήρικτη απορρίφθηκε από το ίδιο δικαστήριο η έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης καταδίκης του σε ποινή κάθειρξης 7 ετών ο J. ή Μ. Κ. ή Κ. του S.,υπήκοος Αλβανίας.
Ο ανωτέρω είχε αγοράσει τον Μαϊο του 2012 στην Αθήνα ποσότητα 6.400 γραμμαρίων κάνναβης σε 6 αυτοσχέδιες συσκευασίες τις οποίες μετέφερε στην Κω την 20η Μαϊου 2012 με το πλοίο “Διαγόρας”.
-Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου ανεστάλη η ποινή των αδελφών Ε. Κ. του Κ. 30 ετών και Α. Κ. του Κ. 27 ετών, κατοίκων Μαριτσών, που καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, δόση από την οποία πήρε και μια 37χρονη Ροδίτισσα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί της 9ης Απριλίου  2015 (Μεγάλη Πέμπτη).
Το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Οι δύο κατηγορούμενοι ζητούν συγκεκριμένα την αναστολή της ποινής τους, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν του την τοξικομανία τους και το ό,τι η διάθεση έγινε μεταξύ χρηστών για εξυπηρέτησή τους χωρίς κέρδος.
Υποστηρίζουν επίσης ότι δεν αναγνωρίστηκε στον δεύτερο εξ’ αυτών το ελαφρυντικό του εντίμου προτέρου βίου.
Τονίζουν ότι έχουν μόνιμη κατοικία στη Ρόδο, ότι ο πρώτος είναι έγγαμος με ένα ανήλικο τέκνο και έχει σταθερή και μόνιμη εργασία και ότι ο δεύτερος έχει μόνιμη εργασία και έχει υποστεί από τροχαίο ατύχημα ακρωτηριασμό στο κάτω άκρο του ποδιού του.
Από την ακροαματική διαδικασία είχε προκύψει ότι η 37χρονη ήταν πολυτοξικομανής με αποτέλεσμα να υπάρξουν αμφιβολίες για το αν ο θάνατος της προήλθε από τη χρήση της ηρωίνης, που προμηθεύτηκε από τους κατηγορούμενους.
Ως συνήγορος υπεράσπισής των αδελφών παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου