«Κίνδυνος – θάνατος» για τον τουρισμό οι «κράχτες»

Δεν λένε να ‘βάλουν μυαλό’ κάποιοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπου κάθε καλοκαίρι διαπράττουν παραβάσεις πάσης φύσεως...

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ξεκίνησαν και τα… παρατράγουδα, με κάποιους εστιάτορες να χρεώνουν υπέρογκα ποσά στους τουρίστες. Και δυστυχώς, έχουν αποθρασυνθεί, συνεχίζοντας την ίδια τακτική κάθε χρόνο.
Στην Μεσαιωνική Πόλη πραγματοποιούν μετά και τη διαπίστωση αυτή ελέγχους καθημερινά, με διπλές βάρδιες, μικτά κλιμάκια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, των Τμημάτων Υγειονομικού, Εμπορίου και Κτηνιατρικής, της Τουριστικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ.
«Ήδη έχουν διαπιστωθεί απαράδεκτες συμπεριφορές προς τους ξένους επισκέπτες μας. Τις τελευταίες ημέρες, η Ρόδος ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με δυσμενή σχόλια. Παρατηρούμε καθημερινά συμπλοκές ανάμεσα σε κράχτες, καβγάδες, εντάσεις και γεγονότα που ο τουρισμός δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη σεζόν, όπως αυτή που διανύουμε. Πρόσφατα, εμφανίσθηκαν και  κρούσματα αισχροκέρδειας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Όποιος δημιουργεί πρόβλημα στον Τουρισμό μας θα στοχοποιείται», δήλωσε στην «δ» ο εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Κουνάκης.
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες πάντως, τάσσονται υπέρ της διενέργειας ελέγχων καθώς οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές, δημιουργούν πολύ αρνητική εικόνα για την Ρόδο και φυσικά, αποτελούν δυσφήμιση για τον τουρισμό μας.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και μέσα στη Νέα Αγορά, ενώ επόμενο βήμα είναι η Ιαλυσός, όπου επίσης παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου