«Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να εισέρχονται στη Μεσαιωνική Πόλη»

Την διαβεβαίωση ότι στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου δεν επιτρέπεται να εισέρχεται κανένας πλην των μονίμων κατοίκων της, έδωσε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης...Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κακούλης τόνισε:
«Οι μόνιμοι κάτοικοι διαθέτουν ειδικά τηλεχειριστήρια. Στην Μεσαιωνική Πόλη υπάρχει κανονισμός λειτουργίας για την φύλαξη, ο οποίος εφαρμόζεται. Το 99,9% των ατύχηματων που έχουν καταγραφεί με ζημιές σε αυτοκίνητα κ.λπ. οφείλεται σε λάθος ενέργειες εκείνων που επιχειρούν να εισέλθουν στο μνημείο χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι και χωρίς να έχουν δικαίωμα εισόδου. Όποιος επιχειρεί να μπει με παράνομο τρόπο, είναι ευθύνη δική του. Δεν είναι ευθύνη του Δήμου Ρόδου».
Εξήγησε μάλιστα, ότι τα ατυχήματα αυτού του είδους προκαλούνται από εκείνους που δεν είναι κάτοικοι και προσκρούουν στις βυθιζόμενες μπάρες με λάθος τρόπο: «Είναι σα να περνάει κάποιος με κόκκινο».
Ο κ. Κακούλης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το οποίο συνέβη σε μόνιμο κάτοικο της Μεσαιωνικής Πόλης –με υπαιτιότητα δική του, ο οποίος και τραυματίστηκε.
«Όταν εισέρχονται στο μνημείο τα οχήματα, δεν πρέπει να αναπτύσσουν ταχύτητα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να μπαίνουμε όποτε θέλουμε μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη. Και οι καταστηματάρχες οφείλουν να δείξουν σεβασμό», είπε ο αντιδήμαρχος καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία τους, τα περιστατικά με την παράνομη είσοδο αφορούν εκείνους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μέσα στο μνημείο.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις για το κυκλοφοριακό, κυρίως στην περιοχή της “Κολόνας”, ο κ. Κακούλης επικαλέστηκε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων και όταν επικυρωθεί η σχετική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα μεταφερθούν στην Πύλη της Αγίας Αικατερίνης (κοντά στην πιάτσα ταξί, αλλά μόνο για επιβίβαση).
Ειδικά για την Πλατεία Δημαρχείου, όπου τα τουριστικά λεωφορεία σταθμεύουν καθημερινά από νωρίς το πρωί (και μάλιστα σε διπλές και τριπλές σειρές) ο αντιδήμαρχος είπε ότι «αυτή η ευθύνη ανήκει στην Τροχαία, η οποία πρέπει να παρέμβει άμεσα».
Κληθείς να σχολιάσει τον νέο κανονισμό λειτουργίας του έτερου μνημείου της πόλης της Ρόδου, της Νέας Αγοράς, ο κ. Κακούλης είπε: «Ο νέος κανονισμός έχει μοιραστεί στους επικεφαλής της μειοψηφίας και βρίσκεται σε διαβούλευση. Δέχομαι προσθήκες και παρατηρήσεις σχετικά με την βελτίωση του κανονισμού. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο νέος Κανονισμός της Νέας Αγοράς, θα διαβιβαστεί προς έγκριση στην Τοπική Κοινότητα και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος, θα αποσταλεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να τον μελετήσουν και να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου».
Ο νέος κανονισμός (σχετικά έγραψε η ‘δημοκρατική’) έχει ως στόχο να μπει μια ‘τάξη στην αναρχία’ σε διάφορα θέματα της Νέας Αγοράς, όπως οι κοινόχρηστοι χώροι, η είσοδος  οχημάτων κ.ά.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου