Προειδοποίηση για την είσοδο των οχημάτων στην Παλιά Πόλη

Όποιος επιχειρεί να μπει με το όχημά του στην Παλιά Πόλη χωρίς να το δικαιούται, είναι με ευθύνη δικιά του και δεν έχει καμία ευθύνη...
ο Δήμος, ξεκαθαρίζει ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομίας κ. Γιώργος Κακούλης, μετά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αποφάσισε να ζητήσει από το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, να διατάξει ΕΔΕ για τα συχνά ατυχήματα!
Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι, προχθές, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μετά από πρόταση του Προέδρου της, Αντιδημάρχου, κ. Γιάννη Περδίκη, αποφασίστηκε να ζητηθεί η διενέργεια ΕΔΕ για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών λόγω των ατυχημάτων με τις μπάρες. Όπως είπε ο κ. Περδίκης, στην υπηρεσία καταφθάνουν σωρηδόν αιτήματα για αποζημιώσεις από τέτοια ατυχήματα.
Σε δηλώσεις του, χθες, ο κ. Κακούλης είπε αρχικά: «Ισχύει ο κανονισμός λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης όσο αφορά στη φύλαξη. Πιο συγκεκριμένα, στη Μεσαιωνική Πόλη δεν επιτρέπεται να μπαίνει κανένας πλην των κατοίκων της, οι οποίοι κατέχουν είτε τηλεκοντρόλ είτε κάρτα κατ’ εξαίρεση».
Σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος αυτού δήλωσε: «Δεν ξέρω εάν η εφαρμογή του κανονισμού θεωρείται ευθύνη διότι εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο παρά να εφαρμόζω έναν κανονισμό λειτουργίας που αφορά τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης. Όσο αφορά στα ατυχήματα, το 99,9% των ατυχημάτων οφείλεται σε λάθος ενέργειες αυτών που επιχειρούν να μπουν στη Μεσαιωνική Πόλη χωρίς να έχουν το δικαίωμα.
Διότι, δικαίωμα έχουν αυτοί που έχουν το τηλεκοντρόλ οι οποίοι γνωρίζουν πως να το χειρίζονται και τι διαδικασία πρέπει να εφαρμόζουν. Οι υπόλοιποι απαγορεύεται να μπαίνουν. Όποιος επιχειρεί να μπει είναι ευθύνη δικιά του, δεν έχει καμία ευθύνη ο Δήμος. Αυτό είναι ξεκάθαρο».
Όπως εξηγεί ο κ. Κακούλης, παρατηρείται το φαινόμενο να ακολουθούν με το όχημά τους κάποιον που εισέρχεται στην Παλιά Πόλη και αναπτύσσουν ταχύτητα για να προλάβουν, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα ατυχήματα που, συνήθως, προκαλούνται έπειτα από προσκρούσεις στη μπάρα.
«Είναι καθαρά δική τους ευθύνη. Είναι σαν να περνάει κάποιος με κόκκινο ένα φανάρι», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε  ένα περιστατικό που είχε συμβεί με μόνιμο κάτοικο Παλιάς Πόλης λέγοντας ότι επειδή δεν ήθελε να κάνει τη διαδικασία, επιχείρησε να μπει πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα, γι’ αυτό και τραυματίστηκε.
Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει, ακόμη, ότι  αυτοί που έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν με το όχημά τους στη Μεσαιωνική Πόλη πρέπει να το κάνουν με χαμηλές ταχύτητες, που να μην ξεπερνούν τα 5-10 χλμ. την ώρα, ούτως ώστε και από αστοχία να σηκωθεί η μπάρα δεν θα πάθει κανένας τίποτα. Εάν, όμως, κάποιος αναπτύξει μία ταχύτητα της τάξεως των 40-50 χλμ. είναι πιθανό  να υπάρξει και τραυματισμός, κάτι το οποίο δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση.
Και δήλωσε: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στη Μεσαιωνική Πόλη και κυρίως με τα μηχανάκια για τα οποία δεν υπάρχει αποτρεπτικός μηχανισμός, τουλάχιστον προς το παρόν, μέχρι να δούμε τι θα γίνει, εάν θα προσλάβουμε security ή όχι».
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους καταστηματάρχες λέγοντας ότι πρέπει να δείξουν ένα σεβασμό, και για το δικό τους καλό αλλά και γενικά  για το Μνημείο γιατί, όπως λέει, αυτό που έχει διαπιστώσει ο ίδιος είναι ότι οι περισσότεροι που μπαίνουν μέσα στην Παλιά Πόλη με το όχημά τους είναι οι καταστηματάρχες.
Για το κυκλοφοριακό
Όσο αφορά στην κατάσταση με το κυκλοφοριακό στη Μεσαιωνική Πόλη κατά την έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με ίδιο, για την περιοχή περιμετρικά της Κολώνας, έχουν πάρει μία απόφαση η οποία έχει εγκριθεί από το δ.σ. αλλά πρέπει να επικυρωθεί και από την Αποκεντρωμένη για να εφαρμοστεί.
Έτσι, προς το παρόν, ισχύει το παλιό, δηλαδή τα πούλμαν πρέπει να σταθμεύουν έξω από την πύλη που έχει οριστεί, εκεί που υπάρχει ειδικός χώρος για προσωρινή στάθμευση.
Όταν θα επικυρωθεί η απόφαση του δ.σ. θα μεταφερθούν έξω από την πύλη της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα από την πιάτσα ταξί όπου θα χωροθετηθεί ο χώρος για προσωρινή στάθμευση.
Σημείωσε, ακόμη, ότι τα τουριστικά λεωφορεία μπορούν να σταθμεύουν στα παλαιά σφαγεία και όχι στην πλατεία Δημαρχείου κάτι που κακώς γίνεται και είναι αρμοδιότητα της Τροχαίας να πράξει τα δέοντα.

http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου