Αναζητεί παρένθετη μητέρα στη Ρόδο για να γεννήσει το παιδί της

Τη μεγάλη απόφαση, να αποκτήσουν το δικό τους παιδί μέσω παρένθετης μητέρας πήρε ένα ανδρόγυνο από το νησί της Ρόδου, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια αρμονικής συμβίωσης, όπου δυστυχώς το ζευγάρι δεν κατάφερε να τεκνοποιήσει...

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» η  γυναίκα που πήρε την μεγάλη απόφαση, η κα Μαριάννα, σημείωσε ότι μετά από όλες αυτές τις αποτυχημένες   προσπάθειες, ωρίμασε τόσο στον ίδιο όσο και στον σύζυγό της, η  ιδέα να αναζητήσουν παρένθετη μητέρα έτσι ώστε να φέρει στον  κόσμο το παιδί τους.
«Είμαστε καλοί άνθρωποι, είπε η κα Μαριάννα μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, τίμιοι, εργατικοί και επιλέξαμε να ζήσουμε στο νησί της Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια με τον σύζυγό μου. Δυστυχώς, όμως δεν μπορέσαμε να κάνουμε το δικό μας παιδί. Έτσι πήραμε αυτή την απόφαση.
Η αγγελία που δημοσίευσε η κα Μαριάννα στη  “Ροδιακή”Η αγγελία που δημοσίευσε η κα Μαριάννα στη “Ροδιακή”
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, θέλω να ξέρετε, που ξεκινήσαμε όλη αυτή την διαδικασία. Αναζητούμε σοβαρή και αξιόλογη κυρία, που να είναι και η ίδια μητέρα, να είναι κάτοικος Ρόδου και να μην καπνίζει, για να φέρει στον κόσμο το δικό μας παιδί.
Μπορούμε να καλύψουμε τα πάντα στην γυναίκα αυτή, όπως ορίζει ο νόμος. Ακόμα κι αν υποχρεωθεί να σταματήσει από την εργασία της, εμείς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδά της, μέχρι να φέρει στον κόσμο το δικό μας παιδί που εμείς δεν μπορέσαμε.»
Τι είναι η παρένθετη μητρότητα
Η παρένθετη μητρότητα είναι μια διαδικασία που βασίζεται στην ηθική αρχή του αλτρουισμού μέσω της οποίας μπορούν ν' αποκτήσουν παιδί γυναίκες με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναφέρει σε σχετικό του άρθρο στο (www.ivf-embryo.gr) ο χειρουργός, γυναικολόγος - μαιευτήρας Θάνος Παράσχος.
Επισημαίνει ότι στην περίπτωση της παρένθετης μητρότητας μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει το παιδί, αλλά αυτή που δίνει το γενετικό υλικό, και υπογραμμίζει ότι ο νόμος που ισχύει στη χώρα μας για την παρένθετη μητρότητα είναι δημοκρατικός και κατοχυρώνει πλήρως όλες τις πλευρές.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
 «Η παρένθετη μητρότητα εφαρμόζεται σε γυναίκες που για διάφορους λόγους δεν έχουν μήτρα ή η μήτρα τους έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχουν όμως διατηρήσει τις ωοθήκες τους. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται μια τρίτη γυναίκα, στη μήτρα της οποίας τοποθετείται το ή τα έμβρυα που έχουν προκύψει από το γονιμοποιημένο ωάριο της άλλης γυναίκας με το σπέρμα του συντρόφου της. Η γυναίκα που κυοφορεί αυτό ή αυτά τα έμβρυα ονομάζεται παρένθετη μητέρα και η διαδικασία που ακολουθείται παρένθετη μητρότητα».
Δηλαδή είναι μια μορφή εξωσωματικής γονιμοποίησης.. Η εξωσωματική γονιμοποίηση ξεκίνησε πριν από 27 χρόνια για άλλους λόγους και για άλλους γίνεται σήμερα. Δηλαδή τότε με την εξωσωματική αντιμετωπίζονταν προβλήματα απόφραξης σαλπίγγων. Σήμερα η εξωσωματική γίνεται για παρένθετη μήτρα, για γονιδιακές-γενετικές παθήσεις, για πολύ σοβαρά προβλήματα ολιγοσπερμίας κ.ά.».
Τα ποσοστά επιτυχίας είναι ανάλογα με το πρόβλημα και το περιστατικό. Όσο πιο νέα είναι η γυναίκα που δίνει το ωάριο τόσο πιο υψηλά είναι τα ποσοστά επιτυχίας. Και στην παρένθετη μητρότητα, αλλά και στην εξωσωματική γενικότερα καθοριστικό ρόλο παίζει η ηλικία του ωαρίου».
Στη χώρα μας, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της παρένθετης μητρότητας έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια σε δεκάδες περιπτώσεις.

http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου