Ανήλικοι τσιγγάνοι αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο από κατοικία στη Ρόδο

Από μικροί στο … κουρμπέτι (!) βγήκαν τρεις ανήλικοι αθίγγανοι οι οποίοι αφαίρεσαν από σπίτι χρηματοκιβώτιο που περιείχε...χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ, ενώ διέρρηξαν  και περίπου δέκα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στον καταυλισμό τους στο Καρακόνερο, από όπου πήραν χρήματα και αντικείμενα!

Πρόκειται για δύο 16χρονους και έναν 14χρονο οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο τέλος Φεβρουαρίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στις 30 Μαΐου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.
Με εντολή εισαγγελέα οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και οι γονείς των τριών νεαρών δραστών, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν επίσης στην δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι νεαροί δράστες ενεργούσαν από κοινού και με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον καταυλισμό Ρομά και παραβίαζαν οχήματα αφαιρώντας χρήματα και αντικείμενα.
Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι:
• Την 07.02.2016 πρωινές ώρες, παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν είδη ένδυσης
• Την 07.02.2016 το μεσημέρι παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα
• Την 16.02.2016 απογευματινές ώρες, παραβίασαν Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο και αφαίρεσαν χρήματα
• Την 17.02.2016 απογευματινές ώρες, παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  με σκοπό την κλοπή
• Την 19.02.2016 απογευματινές ώρες, παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα
• Την 20.02.2016 απογευματινές ώρες, παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με σκοπό την κλοπή
• Την 20.02.2016 απογευματινές ώρες, παραβίασαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με σκοπό την κλοπή
• Την 22.02.2016 απογευματινές ώρες, αφαίρεσαν από γυναίκα υπήκοο Πολωνίας τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα
• Την 23.02.2016 το βραδινές ώρες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δίκυκλη μοτοσικλέτα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή
• Την 23/24.02.2016 νυχτερινές ώρες, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε κατοικία και αφαίρεσαν χρήματα
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Το χρηματοκιβώτιο με τις λίρες
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, η περίπτωση τοποθετείται χρονικά την περίοδο των εορτών και ειδικότερα από τις 24 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2016.
Οι δύο 16χρονοι και ο 14χρονος συγκατηγορούμενος τους, μετέβησαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, και αφού μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο (safe).
Όπως έγινε γνωστό, το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρήματα, χρυσαφικά και λίρες συνολικής αξίας 50.000 ευρώ! Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου