ΑΞΙΟΛΟΓΑ: Βραβεύτηκε για την καλύτερη κατασκευή το 2ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο

Μία ακόμη διάκριση πέτυχε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (στην Ακαδημία) το οποίο βραβεύτηκε για την καλύτερη κατασκευή που παρουσιάστηκε στο...
4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, με θέμα «Η μουσική των παλιών μετάλλων», και Έκθεση δημιουργιών από παλιά μεταλλικά α-ντικείμενα ή/και εξαρτήματά τους.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 9 Απριλίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς Σκουπίδια» το οποίο στηρίζει η Alpha Bank από το 2004, και το  συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων.
Στις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετείχαν 110 μαθητές και μαθήτριες από 15 σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) και 50 συνοδοί εκπαιδευτικοί και γονείς, από όλη την Ελλάδα. Το Συνέδριο παρακολούθησαν επίσης γονείς και φίλοι των μαθητών. Η Έκθεση ήταν ελεύθερη για το κοινό.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου ήταν:
-Ανακύκλωση αλουμινίου και άλλων μετάλλων, χαρτιού, γυαλιού, μπαταριών με έμφαση στην ανακύκλωση και μείωση απορριμμάτων μετάλλου.
-Επαναχρησιμοποίηση μεταλλικών αντικειμένων ή/και εξαρτημάτων τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της διέγερσης ενδιαφέροντος.
-Ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών.
-Προστασία από τα απορρίμματα, αποκατάσταση, ανάδειξη φυσικών χώρων.
-Διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος.
Παρουσιάσθηκαν 15 προφορικές ανακοινώσεις από τα σχολεία:
1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων -  «Πολύτιμα και μεταλλικά»
Νηπιαγωγείο Λιθακιάς - «Μεταλλοκρούστης»
Νηπιαγωγείο Φυλής – «Στο Νηπιαγωγείο της Φυλής. Κουρτίνα μουσικής θα βρεις»
10ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου – «Η ιστορία της Ρούλας της κονσερβούλας»
1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων – «Μια τενεκεδούπολη γεννήθηκε από τα απορρίμματα του σχολείου μας»
2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας – «Δίνοντας στα Μέταλλα φτερά»
2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου – «Το μουσικό συρτάρι και τα ντραμς»
Δημοτικό Σχολείο Βραχναίικων – «Η ομορφιά των μετάλλων, Μαγικές κατασκευές από μέταλλα,  Φαντασία  από  μέταλλα, Δεν  είναι σκουπίδι, είναι στολίδι»
5ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας – «Ένας δράκος…. Χεβιμεταλλάς»
3ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων – «Ζωντανεύοντας τα κλασσικά παραμύθια με κατασκευές από μεταλλικά ανακυκλώσιμα υλικά»
2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου – «Μεταλλάζω»
1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου – «Η σκουπιδούπολη»
1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων – «Γυρολόγοι  μετάλλου»
8ο Γυμνάσιο Πειραιά – «Εκπαιδευτικές κατασκευές και ανακύκλωση»
Γυμνάσιο Άστρους – «Προστασία από τα απορρίμματα, καταγραφή και ανάδειξη παλαιού ελαιουργείου».
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με κατασκευές από μεταλλικά κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με ψήφισμα, το οποίο προέκυψε από τις Ομάδες εργασίας (working groups) που δούλεψαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.
Παράλληλα με τις παρουσιάσεις, λειτούργησε Έκθεση δημιουργιών με κατασκευές από παλιά μεταλλικά αντικείμενα ή/και τα εξαρτήματά τους, από μαθητές. Συνολικά εκτέθηκαν 40 έργα μαθητών από όλη την Ελλάδα.
Στο τέλος δόθηκαν βραβεία για τις καλύτερες παρουσιάσεις στο Συνέδριο στα: 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, 3ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων, Νηπιαγωγείο Λιθακιάς, Νηπιαγωγείο Φυλής, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Στεφάνου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και 8 Γυμνάσιο Πειραιά.
Επίσης κληρώθηκαν 2 φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες δόθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου και στο Γυμνάσιο Άστρους.
Για τις καλύτερες κατασκευές τους βραβεύτηκαν τα: 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας και 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου