Παρά λίγο να γίνει «παρανάλωμα του πυρός» το Εθνικό Θέατρο – Δικογραφία εις βάρος επιχειρηματία

Δικογραφία εις βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, που λειτουργεί το «χωριό των Χριστουγέννων» στην πλατεία Ελευθερίας, για εμπρησμό από...
αμέλεια στο Εθνικό Θέατρο, σχημάτισαν χθες οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα περί ώραν 07.10 το απόγευμα της Τρίτης, ξέσπασε πυρκαγιά στο Εθνικό Θέατρο καίγοντας ξυλεία, καλώδια και καρέκλες και προκαλώντας ζημιά και στο ξύλινο πάτωμα της σκηνής.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα και πέντε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ προκλήθηκε αναστάτωση, αφού αρχικώς θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για εμπρησμό διότι στο σημείο υπήρχαν καμμένοι πυρσοί από προηγούμενη εκδήλωση του Δήμου Ρόδου. Βρέθηκαν εξάλλου μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά, καθώς και εύφλεκτα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε ελαιοχρωματισμούς.
Η φωτιά κατασβέστηκε περί ώραν 20.50, ενώ από τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε σε καλώδια ηλεκτροδότησης του «χωριού των Χριστουγέννων», που είχαν τοποθετηθεί διάσπαρτα στο εσωτερικό του κτηρίου. Πιθανολογείται μάλιστα ότι υπήρξε υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτροδότησης του Εθνικού Θεάτρου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου