ΡΟΔΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Περιμένει την αποζημίωση εδώ και έντεκα χρόνια!

Απίστευτος γολγοθάς για συμπατριώτη μας..Τον δικό του Γολγοθά βιώνει 36χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος πριν από 11 χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα, το οποίο του προκάλεσε...
αναπηρία, και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να εισπράξει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, αν και υπάρχουν σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων.
Ο 36χρονος υδραυλικός, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, έχει πλέον  φθάσει στα όρια των αντοχών του καθώς μετά το ατύχημα και με αναπηρία σε ποσοστό περίπου 70% είναι αδύνατον να εργαστεί και να καλύψει τις ανάγκες της οικογενείας του.

Αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια, το κόστος του οικογενειακού του προϋπολογισμού έχει αυξηθεί εξαιτίας των επεμβάσεων, εξετάσεων και αγωγών που χρειάστηκε να υποβληθεί ο ίδιος μετά το ατύχημα.

Την ίδια ώρα, ουδείς – από τους υπευθύνους- του έχει δώσει όπως δικαιούται ούτε ένα ευρώ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση η οποία έχει επιδικάσει το ποσό των 80.000 ευρώ για τον 36χρονο.

Η περιπέτεια του συμπολίτη μας ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2004 και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου όταν στις 4 το απόγευμα έλαβε εντολή από τον εργολάβο- υδραυλικό για τον οποίο εργαζόταν, να ανεβούν μαζί με έναν άλλο τεχνίτη στην ταράτσα νεοαναγειρόμενης οικοδομής όπου δούλευαν, προκειμένου να τοποθετήσουν σωλήνα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Κατά την μεταφορά οι δύο τεχνίτες ήρθαν σε επαφή μέσω του σωλήνα με το εγγύς διερχόμενο δίκτυο ηλεκτροφόρων αγωγών της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να υποστούν ηλεκτροπληξία και να πέσουν από την σκαλωσιά, ύψους 7 μέτρων, στο έδαφος και να τραυματιστούν.

Η πτώση ήταν τόσο σφοδρή που ο 36χρονος νοσηλεύτηκε σοβαρά τραυματισμένος για αρκετές ημέρες, ενώ χρειάστηκε να γίνουν στην συνέχεια και επεμβάσεις χωρίς ποτέ να επανέλθει στο ακέραιο η κατάσταση της υγείας του καθώς του έχει διαγνωστεί αναπηρία σε ποσοστό 67%!

Όπως ήταν φυσικό για το ατύχημα ακολούθησαν και δικαστικές διαμάχες μεταξύ των φερομένων ως υπευθύνων και του υδραυλικού και μάλιστα το 2011 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου επιδίκασε χρηματική αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για τον 36χρονο, από τον υπεύθυνο αρχιτέκτονα μηχανικό της οικοδομής με άμεσα καταβλητέο το ποσό των 35.000 ευρώ, ενώ δεν αναγνώρισε ευθύνη στην ΔΕΗ.

Πάντως ο 36χρονος μέχρι σήμερα – όπως ο ίδιος καταγγέλλει στην «Ροδιακή» δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από κανέναν και προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια με κάθε μέσο που διαθέτει για να δικαιωθεί για τον τραυματισμό του.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου