Ποινή κάθειρξης 10 ετών για διακίνηση ηρωίνης σε 26χρονο Αλβανό

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον υπήκοο..
Αλβανίας Κ. E. του S. 26 ετών, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο συγκατηγορούμενος του Β. A. του Q. 28 ετών, που είχε καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό στην ίδια ποινή.
Αθώοι κρίθηκαν από τον πρώτο βαθμό στην ίδια υπόθεση οι X. T. του L. 25 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Κρεμαστής, Κ. E. του S. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ρόδου, Κ. Α. του Ο. 29 ετών, ημεδαπός, κάτοικος Ρόδου, Ε. Σ. του Ν. 35 ετών, ημεδαπός, κάτοικος Ιαλυσού, P. A. του I. 22 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών Κω, Μ. S. του F. 25 ετών υπήκοος Αλβανίας και T. F. του O. 27 ετών, υπήκοος Αλβανίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, την 2α Δεκεμβρίου 2011 στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφορία ότι ο Κ. E. του S. κατ’ εντολή του έγκλειστου στις φυλακές P. A. του I. κατέχει και διακινεί ηρωίνη σε τοξικομανείς του νησιού. Ο τελευταίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος την 22α Σεπτεμβρίου 2011 για εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κ. E. του S. αγόραζε τις ποσότητες ηρωίνης που διακινούσε από τον Β. A. του Q.. Από την έρευνα των αστυνομικών φέρεται να προέκυψε ότι οι 4 πρώτοι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αρχηγό τον Β. A. και υπαρχηγό τον έγκλειστο στις φυλακές P. A..
Ο 28χρονος εφέρετο από τις αρχές του έτους 2008 να προέβαινε στην αγορά ακαθόριστων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες πωλούσε, είτε ο ίδιος απευθείας στους τοξικομανείς, είτε μέσω του δεύτερου κατηγορημένου. Εφέρετο  επιπλέον στη Ρόδο να πώλησε, στον δεύτερο κατηγορούμενο, για λογαριασμό του έγκλειστου στις φυλακές 100 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι 1.700 ευρώ περίπου.
Την 30ή Νοεμβρίου 2011 στην οδό Σοφούλη στη Ρόδο, επιβαίνων περί ώραν 20.00 ως συνοδηγός σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, εφέρετο να μετέφερε το ως άνω χρηματικό ποσό με τον δεύτερο κατηγορούμενο, που οδηγούσε το όχημα.
Από έρευνα που διενεργήθηκε μέσω των εταιρειών «WESTERN UNION» και ΕΛ.ΤΑ, προέκυψε ότι από την 14η Ιανουαρίου 2008 έως την 1η Ιουλίου 2011, απέστειλε σε διάφορα άτομα, κυρίως Αλβανικής υπηκοότητας, χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 23.590 ευρώ.
Επιπλέον την 2α Δεκεμβρίου 2011, σε σωματική έρευνα που του έγινε ανευρέθη το χρηματικό ποσό των 715 ευρώ, ενώ κατόπιν έρευνας στην οικία του ανευρέθη το χρηματικό ποσό των 2100 ευρώ. Επίσης, ανευρέθηκαν πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών, κατάλληλες για τον καταμερισμό ναρκωτικών και 5 κινητά τηλέφωνα.
Ο τρίτος φέρεται να παρελάμβανε από τον ανωτέρω μέρος των εισπράξεων, από τις πωλήσεις ναρκωτικών σε τοξικομανείς.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος την 30ή Νοεμβρίου 2011 και περί ώραν 18.15, στην οδό Σοφούλη, φέρεται να πώλησε στον τέταρτο και πέμπτο κατηγορούμενο, μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 8,2 γραμμαρίων έναντι του χρηματικού ποσού των 300 ευρώ, το οποίο θα εισέπραττε σταδιακά.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν δύο πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 14,5 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Προέκυψε επίσης ότι την 1η Νοεμβρίου 2011 απέστειλε σε έναν Αλβανό υπήκοο το ποσό των 4.840 ευρώ για λογαριασμό του έγκλειστου στις φυλακές. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι εστερείτο άδειας παραμονής στη χώρα και ότι εισήλθε από αφύλακτη συνοριακή διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, παραβιάζοντας το σε βάρος του μέτρο της απαγόρευσης εισόδου, λόγω εγγραφής του, στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου