Τι λέει ο καταστηματάρχης στον οποίον αποδίδεται ο θάνατος 97χρονου Ροδίτη – Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Σε κατηγορηματική διάψευση των ευθυνών που του αποδίδονται, από παράγοντες του ΕΚΑΒ, για την καθυστέρηση που προκλήθηκε στην...
διακομιδή υπερήλικα από την οικία του στην Μεσαιωνική Πόλη, εξαιτίας της κατάληψης δρόμου από τραπεζοκαθίσματα του καταστήματός του, προέβη χθες με δηλώσεις του ο 57χρονος ιδιοκτήτης.
Ο 57χρονος, πατέρας 4 παιδιών, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη, υποστηρίζει ότι είναι το «εξιλαστήριο θύμα» για να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι ο υπερήλικας, εξέπνευσε, πριν μεταφερθεί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, κι ότι τα όσα περιγράφηκαν από τους καταγγελλόμενους, απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται, την 14η Οκτωβρίου 2015 και περί ώραν 11.30, από το οβελιστήριο – αναψυκτήριο ιδιοκτησίας του, στην οδό Σοφοκλέους, στη Μεσαιωνική Πόλη, πέρασε ένα ασθενοφόρο και η διέλευσή του από την οδό ήταν δυσχερής εξαιτίας και μιας ομπρέλας που είχε τοποθετήσει για την εξυπηρέτηση των πελατών του.
Όπως διατείνεται, μετακίνησε την ομπρέλα και ο διασώστης εκνευρισμένος του ζήτησε να την κλείσει, πράγμα που έκανε. Το όλο περιστατικό δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά της ώρας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, το ασθενοφόρο επέστρεψε στο σημείο και κάλεσε την ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί του ζήτησαν την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και χρήσης του κοινόχρηστου χώρου και ανεχώρησαν.
Έκπληκτος, όπως δήλωσε, διαπίστωσε μια εβδομάδα μετά ότι του επέρριπταν ευθύνες για την καθυστέρηση μετάβασης του ασθενοφόρου στην οικία του υπερήλικα.
Υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο μπήκε από τη ΔΕΗ, διέσχισε τη Σωκράτους, μετά την πλατεία Ιπποκράτους, εν συνεχεία στην οδό Πυθαγόρα και από εκεί κυκλικά από το τζαμί για να καταλήξει στην πλατεία Σωκράτους, ενώ στάθμευσε σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από την οικία και οι διασώστες μετέβησαν σ’ αυτήν με τα πόδια.
Στη διαδρομή, όπως ισχυρίζεται, υπάρχουν διάσπαρτα καταστήματα και πολίτες, ενώ ήταν αντικειμενικά δύσκολη η προσέγγιση του ασθενοφόρου στην οικία, πράγμα για το οποίο, δεν μπορεί να ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος.
Επισημαίνει ακόμη ότι ο υπερήλικας, όπως ενημερώθηκε, ήταν ηλικίας 97 ετών, κατάκοιτος για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν είχε φτάσει το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός. Ο διασώστης ισχυρίστηκε ότι όταν το ΕΚΑΒ δέχτηκε το τηλεφώνημα, ο υπερήλικας ανέπνεε.
Ο 57χρονος διατείνεται, πιο πέρα, ότι ενδιαφέρθηκε να μάθει τι έγινε, μεταβαίνοντας στην οικία και ότι δεν του απέδωσαν ευθύνες οι συγγενείς και μια αλλοδαπή που πρόσεχε τον υπερήλικα, ενώ επικαλείται την μαρτυρία 10 ατόμων, αυτόπτων μαρτύρων, για να διαψεύσει τα όσα του καταλογίζονται.
Εχει ήδη απευθυνθεί στην δικηγόρο κ. Μαρία Κορακάκη, που έλαβε εντολή να ζητήσει σχετική ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, επιφυλασσόμενος μάλιστα για προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Ο 57χρονος θα ζητήσει εξάλλου πλήρη ενημέρωση και για τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος του ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι ελήφθη απόφαση να του επιβληθούν κυρώσεις χωρίς να κληθεί σε εξηγήσεις και χωρίς καν να ερωτηθεί για το τι συνέβη.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου