Σε ύφεση η φωτιά από τις πρώτες πρωινές ώρες

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά, έπειτα από ολονύχτια μάχη των ανδρών της ΠΥΡ και των υπολοίπων δυνάμεων με τις φλόγες...

Α
πό νωρίς το πρωί της Κυριακής επιχειρούν εκ νέου οι εναέριες δυνάμεις, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα έχουν φτάσει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και οι τελευταίες ενισχύσεις.Ηδη από χθες το απόγευμα έφτασαν στη Ρόδο 73 ανδρες της ΕΜΑΚ που ενίσχυσαν σημαντικά την τιτάνια προσπάθεια των ανδρών της ΠΥΡ Ρόδου, της ETAIΠΡΟΦΥΚΑ, οχημάτων του Δήμου και εθελοντών.
Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται καθώς υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να είναι ισχυροί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση της ΠΥΡ, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, των εθελοντών ενώ χάρις στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ο δήμαρχος Ρόδου βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή μαζί με τους συνεργάτες του, ο Αγαπητός Πάλλας συντόνιζες της επιχειρήσεις των ανδρών της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ δίνοντας και ο ίδιος μάχη με τις φλόγες και μάλιστα στο πλαίσιο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς εγκλωβίστηκε στις φλόγες μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου ωστόσο οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό τους ήταν άμεσες. Κινητοποίηση υπήρξε και από πλευρά της Περιφέρειας ενώ από την πρώτη στιγμή ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μαυρόπουλο για να συντονιστούν οι δράσεις της Περιφέρειας με το Κέντρο και να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου