Συμπλοκή Ελλήνων και Ιταλών σε μπαρ της Νότιας Ρόδου

Δύο σοβαρές υποθέσεις συμπλοκής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού εξέτασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου...
Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παραπέμπονται, με βούλευμα οι R. G. Ζ. του D. υπήκοος Ιταλίας και Ι. Μ. του Μ. κάτοικος Ρόδου.
Την 21η Ιουλίου 2013 και περί ώραν 04.00 διασκέδαζαν στο μπαρ «Λίθος» στο Κιοτάρι   οι Ι. Μ. και Σ. Π.. Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο διασκέδαζαν και οι υπήκοοι Ιταλίας D. Μ. Α. Ν. του S., P. S. του Μ., Β. D. του F., Q. Α. του S. και R. G. Ζ. του D., οι οποίοι παραθέριζαν στη Ρόδο τις ημέρες εκείνες.
Στην παρέα των Ιταλών βρίσκονταν και κάποιες γυναίκες. Για ασήμαντο λόγο ξαφνικά η παρέα των Ελλήνων, και συγκεκριμένα οι Ι. Μ.  και Σ. Π. ενεπλάκησαν με την παρέα των Ιταλών.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος απομάκρυναν τις δύο παρέες προωθώντας τους στον αύλειο χώρο του κέντρου, πλην όμως ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε εκεί και μάλιστα εντάθηκε αφού η παρέα των Ελλήνων και η παρέα των Ιταλών αλληλοχτυπήθηκαν γρονθοκοπώντας ο ένας τον άλλο αδιακρίτως.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο R. G. Ζ. του D. πήρε ένα μαχαίρι από το χώρο του μπαρ με λάμα 9 εκ. και επιτέθηκε με αυτό στον Ι. Μ. τραυματίζοντάς τον στο χέρι.
Στη συνέχεια και ενώ η συμπλοκή συνεχιζόταν, ο R. G. Ζ. του D. επιτέθηκε χρησιμοποιώντας το ίδιο μαχαίρι, στον Σ. Π. τον οποίο τραυμάτισε χτυπώντας τον με το μαχαίρι επανειλημμένα και πισώπλατα. Στη συνέχεια και αφού σφήνωσε το μαχαίρι στην ωμοπλάτη του Σ. Π., τράπηκε σε φυγή. Την ώρα δε της συμπλοκής ο Σ. Π. και ο Ι. Μ. χρησιμοποιώντας το μαχαίρι με το οποίο ο R. G. Ζ. του D. επιτέθηκε σε αυτού1ς, επιτέθηκαν και σε αυτόν χρησιμοποιώντας το μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο.
Οι υπόλοιποι μετά από την ανωτέρω συμπλοκή έφεραν μώλωπες, οι οποίοι όμως συνιστούν απλές σωματικές βλάβες.
– Το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε εξάλλου ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου δύο ακόμη αλλοδαπούς κατηγορούμενος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος ημεδαπού.
Στις 12 Ιουνίου 2013 προκλήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των υπαλλήλων των ανταγωνιστικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία Mew Village αφενός και Le Bistrot και Local αφετέρου τα οποία βρίσκονται επί των οδών Γρίβα και Μανδηλαρά στην πόλη της Ρόδου.
Λίγο μετά τα μεσάνυκτα της ημέρας εκείνης, δηλαδή ξημερώματα 13ης Ιουνίου 2013, και αφού συνεχίστηκε το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των υπαλλήλων των καταστημάτων αυτών, ο Π. Χ., υπάλληλος στο κατάστημα, New Village, μετέβη στο κατάστημα Le Bistrot προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τους υπαλλήλους αυτού και συγκεκριμένα αυτούς που εργάζονταν στην υποδοχή (κοινώς γνωστοί ως «κράχτες») για την συμπεριφορά τους. Την ένταση αυτή προκαλούσε και ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Le Bistrot και Local. Η συζήτηση εντάθηκε και οι D. L. του Α. και Η. S. -D.V. του D. εξύβρισαν τον Π. Χ..
Στη συνέχεια ο L. D. εκσφενδόνισε ένα γυάλινο σταχτοδοχείο στον Π. Χ. το οποίο έθραυσε και τμήμα του γυαλιού τον τραυμάτισε στον αριστερό οφθαλμό. Στη συνέχεια δε τον γρονθοκόπησε στο μάτι. Ενόψει των ανωτέρω πράξεων του L. D., ο συνάδελφος του Χ. Π., Κ. Κ., επιχείρησε να τον προστατέψει πλην όμως μαζί με τον Η. S., ο L. D. επιτέθηκαν στον Κ. Κ., χτυπώντας τον αρχικά στο κεφάλι και στη συνέχεια γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στον αριστερό οφθαλμό.
Από την επίθεση αυτή ο Κ. Κ. τραυματίστηκε σοβαρότατα, αφού έχασε πλήρως την όρασή του από τον αριστερό οφθαλμό λόγω του θλαστικού τραύματος σκληρού που υπέστη.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου