Καταγγελία για φρικιαστική επίθεση σε μετανάστη στον ‘Εμπωνα

Μια φρικιαστική επίθεση εναντίον μετανάστη πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου στις 9 Φεβρουαρίου, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Σύμφωνα με την καταγγελία ομάδα τριών ατόμων εμφανίστηκε στο σπίτι του Χεζίρ Χαγιάτ, ετών 31, στον Έμπωνα Ρόδου. Του χτύπησαν τη πόρτα και ένας τον ρώτησε: «Έχουμε δουλειά για μία ώρα και θα πάρεις 20ευρω. Έρχεσαι;». Εκείνος του απάντησε θετικά.
«Όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο του έριξαν σπρέι και έχασε τις αισθήσεις του. Ξύπνησε μετά από δύο ώρες ημιαναίσθητος έξω από την εκκλησία του χωριού και με πόνους ενώ από τον πρωκτό του έβγαινε αίμα. Στο νοσοκομείο του έγινε επέμβαση όπου αφαιρέθηκαν γυαλιά από σπασμένο ποτήρι. Νοσηλεύτηκε μέχρι τις 17 Φλεβάρη και θα χρειαστεί μακρόχρονη θεραπεία» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.
Η οργάνωση ζητά «τη σύλληψη και την τιμωρία των ρατσιστών και των φασιστών και να μπει τέλος στην ασυλία και στην κάλυψη που είχαν από την Αστυνομία. Ζητάμε να αναγνωριστεί αμέσως ο ρατσιστικός χαρακτήρας των επιθέσεων και τα θύματα να έχουν την κατάλληλη στήριξη». Επίσης καλεί στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια στις 14.00 ώστε «να τελειώνουμε με το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή».
tvxs.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου