Σε κίνδυνο η ζωή δύο ανθρώπων στην Εμπωνα από έλλειψη γιατρού και ασθενοφόρου

Για άλλη μία φορά καταθέτουμε επιστολή διαμαρτυρίας σε όποιον υπεύθυνο για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας και καταγγέλλουμε τα δύο πρόσφατα περιστατικά που είχαμε τη δυστυχία να ζήσουμε τις τελευταίες μέρες .
Το πρώτο αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας που παραμένει μόνο με ένα γιατρό για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων όλων των χωριών της περιοχής αλλά και τα έκτακτα περιστατικά . Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι γιατροί υπερβάλουν τον εαυτό τους και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτές . Την Κυριακή προσήλθε στο Κέντρο Υγείας έκτακτο  περιστατικό  με νέο άνδρα , πατέρα τριών παιδιών από τσίμπημα εντόμου  .Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε άμεσα και επικίνδυνα ενώ  επειγόντως έπρεπε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο με συνοδεία γιατρού. Το ασθενοφόρο έφτασε σε μία ώρα και  εάν ο μοναδικός γιατρός συνόδευε τον ασθενή ο οποίος κάποια στιγμή έπεσε και σε κώμα αλλά επανήλθε , το Κέντρο Υγείας θα έμενε … μόνο του. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση να έρθει από τη Ρόδο αντικαταστάτης γιατρός ώστε ο ασθενής να φτάσει στο νοσοκομείο με συνοδεία γιατρού και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών Γεωργουδή Π. και Μούκα Θ. τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, τελικά σώθηκε  . Η κατάσταση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντός λίγων λεπτών εάν είχαν προβλεφθεί τα αυτονόητα δηλαδή  δεύτερος γιατρός και το ασθενοφόρο στον Κέντρο Υγείας .
          Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε εχθές και αφορά τον τραυματισμό παίχτη στον ποδοσφαιρικό αγώνα στον Έμπωνα. Ο τραυματισμό ήταν σοβαρός και απαιτούσε μεταφορά στο Κέντρο Υγείας. Από τον γιατρό που κάλεσε η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για να καλύψει  τον ποδοσφαιρικό αγώνα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε το ασθενοφόρο από το χώρο του γηπέδου. Οι οδηγίες του ΕΚΑΒ προς το γιατρό ήταν να μεταφερθεί ο ασθενής στο Κέντρο Υγείας (με ποιο τρόπο άραγε ;) και εάν ο γιατρός κρίνει ότι πρέπει να έρθει το ΕΚΑΒ στον Έμπωνα, να ειδοποιηθεί από εκεί . Βεβαίως δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και ο νεαρός  μεταφέρθηκε από το γήπεδο στο Κέντρο Υγείας στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου και αφού έφτασε εκεί περίμενε 1,5 ώρα από την ώρα της κλήσης του γιατρού του Κ.Υ για να έρθει το ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει για άλλη μία ώρα στο νοσοκομείο. Στην καρότσα των αυτοκίνητων νομίζαμε πλέον ότι είχε σταματήσει η μεταφορά ασθενών αλλά κάναμε λάθος.
          Λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που χρειάστηκε για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω περιστατικό , αναρωτηθείτε  την έκβαση της υπόθεσης εάν κάποιος αντιμετώπιζε σοβαρότερο πρόβλημα υγείας  π.χ καρδιά , εγκεφαλικό , σήμερα θα είχαμε δηλαδή κηδεία;
          Δεν σας ενοχλούμε και με πολλά θέματα για τη δύσκολη καθημερινότητά μας , αλλά το θέμα της υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον . Η υπομονή αυτού του λαού έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
          Όλοι είστε γνώστες της κατάστασης και δεν σας παρουσιάζουμε κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρό . Έχουμε καταντήσει κουραστικοί και γραφικοί πλέον να επανερχόμαστε στις ίδιες και τις ίδιες πρωτόγονες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε κατατάσσοντάς μας σε τριτοκοσμική χώρα .
          Να  σας θυμίσουμε τις πλήθος επιστολές που έχουν κατατεθεί από τους προηγούμενους προέδρους , συμβούλια και συλλόγους των χωριών  μας , τις αμέτρητες συναντήσεις με τους κάθε φορά υπεύθυνους , ή μήπως τις αμέτρητες υποσχέσεις ; Και το αποτέλεσμα ; Το ίδιο .
          Παίρνουμε υποσχέσεις μόνο όταν πρόκειται για προεκλογική περίοδο και μετά από λίγο μένουμε στο έλεός μας. Οι όποιες αποφάσεις δυστυχώς δεν εφαρμόζονται και παραμένουν στα χαρτιά.
          Πόσο απλά Ελληνικά πρέπει να μιλάει  κάποιος για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι το πρόβλημά μας .Να σας εξηγήσουμε πάλι τις χιλιομετρικές αποστάσεις από τα χωριά μας για τη Ρόδο ; Ή μήπως οι αγανακτισμένοι κάτοικοι θα πρέπει πάλι  να εισβάλουν στις υπηρεσίες σας, που δικαιολογημένα αδυνατούν να ελέγξουν το θυμό τους και να χαρακτηριστούν  ως «χωριάτες»;
          Οι άνθρωποι από τον Μονόλιθο , τον Εμπωνα , τον Άγιο Ισίδωρο δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα θέματα υγείας εάν χρειαστούν το ΕΚΑΒ. Αντιμετωπίζετε το πρόβλημα επιβίωσής μας ψυχρά μετρώντας μόνο περιστατικά και λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία που συμφέρουν τις υπηρεσίες σας με βάση το οικονομικό όφελος  . Να σας πούμε όμως ότι δεν μας ενδιαφέρει πλέον το οικονομικό συμφέρον της υπηρεσίας σας , εφόσον εσάς πρωτίστως δεν σας ενδιαφέρει η ζωή μας. Εάν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε , και να παρέχετε τα στοιχειώδη στους πολίτες που καθημερινά πληρώνουν στο κράτος με την απίστευτη φορολογία που τους έχει επιβληθεί τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής σας ;
          Εν έτη 2014 στερούμαστε παροχές που τις είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες και αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που έζησαν οι άνθρωποι κατά την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας.
          Απαιτούμε να βρείτε λύση , απαιτούμε να κόψετε παροχές από αλλού και να στελεχώσετε το Κέντρο Υγείας της περιοχής μας με το απαραίτητο προσωπικό και το ασθενοφόρο .
          Σταματήστε τις ψεύτικες υποσχέσεις.
          Απαιτούμε τα αυτονόητα για να μην πεθάνουμε.
          Έλεος!!
                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ ΕΜΠΩΝΑ

                                                                 ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Πίνακας αποδεκτών:

ΕΚΑΒ, Γραφείο Παραρτημάτων , υπόψη Δ/ντή Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης κ.Μ.Τσανικλίδη (φαξ 2107460160)

ΕΚΑΒ, Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υπόψη υπεύθυνου Τομέα Ρόδου κ.Χ.Τσιμπλέκα (ΦΑΞ 2241060893)

Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υπόψη Διοικητή κ.Β.Παπανικόλα (φαξ 2241360141)

Βουλευτή Δωδ/σου κ.Μ.Κόνσολα (φαξ 2241034920)
 
Βουλευτή Δωδ/σου κ.Β.Υψηλάντη (φαξ 2241060022)

Βουλευτή Δωδ/σου κ.Δ.Γάκη (φαξ 2241025050)

Βουλευτή Δωδ/σου κ.Μ.Ιατρίδη (φαξ 2241036808)

Βουλευτή Δωδ/σου κ.Δ.Κρεμαστινό (φαξ 2241022320)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπόψη Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκου (φαξ 2241044432)

Κέντρο Υγείας Έμπωνα, υπόψη Δ/ντριας κας Κ.Χατζηστρατή (φαξ 2246041365)

Δήμος Ρόδου , υπόψη Δημάρχου κ.Φ.Χατζηδιάκου (φαξ 2241046323)

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδ/σου , υπόψη Προέδρου κ.Π.Διακοφώτη (φαξ 2241022909)

Μ.Μ.Ε

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου