Συνελήφθη ο ληστής με την κουκούλα στ’ Αφάντου

Στη σύλληψη του καταζητούμενου με ένταλμα σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου Β. Χ. του Γ. 33 ετών, κατοίκου Αφάντου...
κατηγορούμενου για ληστεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε βάρος του 57χρονου Γεωργίου Χρυσοβέργη του Σάββα, ατόμου με μερική αναπηρία στα κάτω άκρα, το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου 2013, στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, που διατηρεί στ’ Αφάντου, προέβησαν χθες αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου.
Περί ώραν 22.00, της 22ας Δεκεμβρίου 2013, ο 57χρονος, αφού είχε κλήσει το κατάστημα και βρισκόταν σε καφενείο επέστρεψε γιατί είχε ξεχάσει προσωπικά του αντικείμενα και αφού άνοιξε την κεντρική είσοδο δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άτομο, που είχε καλύψει το πρόσωπό του με καλσόν. Ο δράστης επιτέθηκε στον 57χρονο, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο και απέσπασε από το ταμείο το ποσό των 5.000 ευρώ.
Πληροφορία που κυκλοφόρησε ταχύτατα μεταξύ των κατοίκων, έφερε τον δράστη να είναι πακιστανικής καταγωγής με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση για “τυφλά” αντίποινα κατά αλλοδαπών, που κατοικοεδρεύουν στην περιοχή και αναστάτωση στο χωριό.
Οργισμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν συγκεκριμένα κοντά στο κατάστημα με εκσκαφέα, έκλεισαν τον δρόμο και ζητούσαν την απομάκρυνση των Πακιστανών από το χωριό!
Το θύμα οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στ’ Αφάντου.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι κατεγράφησαν οι κινήσεις ενός ημεδαπού σε κάμερα εξωτερικής μαγνητοσκόπησης καταστήματος πώλησης ηλεκτρικών ειδών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί η κάλτσα που φορούσε στο κεφάλι του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του 33χρονου, το θύμα αντιστάθηκε, αλλά αυτός συνέχισε να τον χτυπάει με μπουνιές στο κεφάλι, και όταν πια τον ακινητοποίησε, ρίχνοντάς τον χτυπημένο στο έδαφος, κατευθύνθηκε στο ταμείο και αφαίρεσε μια δεσμίδα των 5.000 ευρώ, καθώς και μερικά ακόμα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της πράξης του διέφυγε τρέχοντας, παρά την καταδίωξή του από κάποιον τρίτο πολίτη.
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω πράξης του ενήργησε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς φορούσε σε ολόκληρο το κεφάλι του και στο πρόσωπο του καλτσόν, καθώς και μπλούζα και κουκούλα. Το καλτσόν ανευρέθη λίγο αργότερα στο έδαφος, στην πλατεία Γκούμεσμπαχ, το δε βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε αυτό ταυτοποιείται με αυτό του ανωτέρω κατηγορουμένου.
http://www.dimokratiki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου