Ο "βασιλιάς του ρινγκ" καταζητείται για την ληστεία στη Εθνική Τράπεζα

Γνωστός Ελληνας πυγμάχος, που έχει στεφθεί και με τον τίτλο του πρωταθλητή, καταζητείται από τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία...
 Ο «βασιλιάς του ρινγκ» μαζί με δύο ακόμη άτομα φαίνεται πως σχεδίασε και εκτέλεσε το θρασύτατο «χτύπημα» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, ο γνωστός πυγμάχος μαζί με έναν 27χρονο πραγματοποίησε τη ληστεία, ενώ ένας 24χρονος είναι ο τρίτος εμπλεκόμενος, ο οποίος παραχώρησε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας. Οι τρεις τους μία μέρα νωρίτερα είχαν φτάσει στο νησί και είχαν καταλύσει σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της Ιξιάς.

Η ληστεία έγινε στις 12.25 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο πυγμάχος και ο 27χρονος συνεργός του φορώντας κράνη και γάντια και κρατώντας πιστόλια μπήκαν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου. Οι ληστές βρέθηκαν ενώπιον είκοσι δύο πελατών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο ισόγειο και τον ημιώροφο της τράπεζας.

Ο ένας στάθηκε μπροστά από την κεντρική είσοδο και φώναξε «ληστεία, όλοι κάτω» προκαλώντας αναστάτωση, με κάποιους πελάτες να σπεύδουν να κρυφτούν και άλλους να παραμένουν στις θέσεις τους «παγωμένοι», περιμένοντας την επόμενη κίνηση. Ο δεύτερος ληστής άρχισε να ψάχνει τα ταμεία και μέσα σε δύο λεπτά οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά 24.625 ευρώ.

Στη συνέχεια, βγαίνοντας από την τράπεζα πυροβόλησαν στον αέρα και διέφυγαν με μαύρη μοτοσικλέτα Honda Africa Twin που είχαν κλέψει τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας από σπίτι στη συνοικία της Αγίας Αναστασίας. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καταδίωξαν τον 22χρονο μποξέρ και τον συνεργάτη του, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», αστυνομικός που τους καταδίωξε με μοτοποδήλατο τύπου Ciao, τους είδε να στρίβουν στην οδό Ρήγα Φεραίου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων και να αφήνουν την τσάντα με τα κλοπιμαία και τα πιστόλια σε ένα μαύρο Ford Focus. Ο αστυνομικός περίμενε να φύγουν και έπειτα πήγε στο αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες είχαν αφήσει ανοιχτό!

Αμέσως ειδοποιήθηκαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που μετέβησαν στο σημείο και βρήκαν στο πορτμπαγκάζ ένα σακβουαγιάζ που περιείχε τα 24.625 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα. Μέσα στον σάκο εντοπίστηκαν ένα όπλο τύπου GLOCK 19 των 9 mm με πλήρη γεμιστήρα 16 φυσιγγίων και με μία σφαίρα των 9 mm στη θαλάμη και ένα πιστόλι replica τύπου Berreta.

Στο ντουλαπάκι του συνοδηγού βρέθηκαν η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το οποίο ανήκει σε έναν 24χρονο κάτοικο Πάτρας, και μια κάρτα ανάληψης μετρητών της Εθνικής στο όνομά του.

Στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε 160 ευρώ και ένα δελτίο ταυτότητας του 27χρονου που γεννήθηκε στην Αττική και φέρεται να διαμένει στην Εύβοια.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίστηκαν σε καταλύματα στο νησί και προέκυψε ότι οι τρεις δράστες έφτασαν στη Ρόδο και κατέλυσαν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ιξιάς.

Επίσης, προέκυψε ότι οι ίδιοι είχαν μεταβεί ξανά στο νησί στις 27 και 28 Αυγούστου 2012 και μαζί τους φέρονται να διέμεναν και δύο γυναίκες που αναζητούνται.

Οι τρεις νεαροί, ένας 22χρονος από την Πάτρα, ένας 24χρονος από την Εύβοια και ένας 25χρονος από την Χαλκίδα, είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους από το νησί για το απόγευμα της Παρασκευής αμέσως μετά τη ληστεία. Υπολόγιζαν ότι θα έκαναν μεγάλη μπάζα, αλλά από τα τέσσερα ταμεία που άδειασαν πήραν μόλις 24.625 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα εκείνη την ώρα υπήρχαν πάνω από… 1.500.000 ευρώ! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σεσημασμένους σε υποθέσεις ληστειών και κλοπών και μάλιστα βρέθηκαν στο δωμάτιο έγγραφα δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων και κλήσεων σε ανακριτή της Πάτρας. Στο μεταξύ, έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου των επικοινωνιών στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ έχουν κλειστεί όλες οι έξοδοι από θάλασσα, αλλά και από αέρος.
Espressonews.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ.....ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. enas anandros kolotrupidas pseyto vasilias tou ring me anarxika aisthimata...pou sth skepsh kai mono oti tha antimetopize to syxoremeno ton kwsta sta xeria katevaze periodo...poustrakia apo mikra paidia....se ayth th zwh ola edw plhronontai....alexi krata gera adelfe....o theos na se anapausei adelfe kwsta....tah se thimomaste panta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή